avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poprire salariu

Buna ziua,

Reprezint tertul poprit, angajator al unu tata platitior de pensie alimentara.
Ordonanata de infiintare a popririi primita in luna 07 imi cere sa platesc suma de x lei/luna, incepand cu luna 04.
Tatal angajat sustine ca pentru lunile din urma (04- 07 inclusiv) a platit benevol suma pe care stia ca o are de platit. Are si ordine de plata din aceasta perioada, care dovedesc ca a virat bani in contul mamei. Fireste ca in ordinul de plata nu scrie ce reprezinta suma.
Atitudinea mamei nu o cunosc, dar nu ma astept sa fie ... cooperanta.

In acesta situatie, cum pot eu - tert poprit - sa il ajut sa nu mai plateasca odata aceeiasi bani (cum as putea justifica ne-executarea popririi pentru sumele deja platite benevol de debitor? prin ce documente?)? Si asta legal, ca sa nu expun firma la amenzi pentru neexecutarea popriri ?

Multumesc!
Scuze 1/2 din salariul net,
Pe ordinul de plata chiar nu scrie ce reprezinta suma? Daca suma virata coincide cu cea din ordonanta de poprire atunci puteti sa nu-i mai retineti.
Eu am un angajat care, pe perioada suspendarii din functie, a platit prin mandat postal pensia de intretinere in suma de 380 lei lunar. La reluarea activitatii, mi-a prezentat o noua hotarare judecatoreasca prin care s-a micsorat pensia de intretinere la 180 lei, si mandatele postale cu plata pensiei in lunile de suspendare. Am facut niste calcule si am constatat ca sumele platite de angajat pana la reluarea activitatii acopera o perioada de inca 8 luni de acum inainte. Astfel, timp de 8 luni nu ii mai retin bani pentru pensie.
@ Maglas: multumesc, vom incerca asa
@ cred ca tatal in cauza n-a uitat de copil (mi-a adus vreo 5 ordine de plata), asta ma convinge sa incerc sa-l ajut.
@ Dana_b1702: din pacate pe o.p. nu scrie ce reprezinta sumele... Omul nu a stiut ca popririle se infiinteaza din oficiu, si a crezut ca face bine platind fara sa scrie ce plateste. Sumele coincid.
Imi place cum ati procedat dvs., solutia este foarte eleganta, insa nu este sigura din punct de vedere juridic - la o actiune a mamei, poate rezulta culpa firmei in te miri ce mod (tocmai de asta mi-e teama si mie), fiindca tertul poprit nu prea are posibilitatea legala sa aleaga daca executa poprirea au ba, cat si cum, si nici nu are dreptul sa aprecieze executarea benevola...
Eu inca o mai caut, acesta posibilitate...:)
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate evita o poprire salariala? smeagull smeagull Buna ziua, Speta este: in urma divortului, s-a infiintat din oficiu poprire pe salariul tatalui pentru minorul ramas la mama. Eu reprezint tertul ... (vezi toată discuția)
Retinere din salar a pensiei de intretinere a minorului 2016 2016 Buna seara. Doresc sa aflu in ce luna se retine din salar pensia de intretinere a lunii octombrie, stabilita in sentinta de divort. Mentionez ca la prima ... (vezi toată discuția)
Retinere corecta pensie de intretinere din salariu Silvia  Aldea Silvia Aldea In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei, iar tatal a fost obligat la plata [b]pensiei de intretinere[/b]. Intre timp, acesta s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)