avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si un alt copil cu un alt sot(casatoriti legal).Copilul recunoscut(unchiul meu)si bunicii mei au murit.Unchiul meu are 4 copii cu sotia lui decedata si ea anul acesta.deci,au ramas doar tata care poarta numele ei ``de fata`` si verisorii mei.Succesiunea nu este facuta si m`ar interesa sa stiu daca tatal meu are voie la mostenirea dupa mama cat si verisorii mei.Precizez ca toate bunuriel au fost trecute pe numele bunicii mele(numele dupa casatorie).Pot merge la notar daca ei sunt de acord la renuntarea bunurilor sarind peste succesiune? va rog raspuns.multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
irinacornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinacornelia , utilizator 00:51, 23 Iunie 2014
La mostenirea dupa bunica paterna vor veni tatal d-voastra si prin reprezentare copiii fratelui tatalui d-voastra. Se dezbate succesiunea dupa mama tatalui d-voastra si nu are importanta ca un copil s-a nascut in afara casatoriei si unul in timpul casatoriei, ambii au acelasi drept de a-si mosteni mama. D-voastra puteti merge la notar, dar intai trebuie sa mearga tatal d-voastra si sa renunte la mostenire. Renuntand tatal la mostenire ,,urcati" d-voastra in locul lui. Ok, dar ce faceti cu verii? Or fi avand si acestia copii, unii copii poate au si ei la randul lor copii, daca sunt toti majori ii duceti cu autobuzul sa renunte cu totii la mostenirea dupa bunica/strabunica. Daca unul singur e minor... il dati jos din autobuz :D , dar ramaneti cu problema in aer. Minorul nu poate renunta la succesiune.Altfel spus, mostenirea in linie directa merge prin descendenti pana la infinit. Prin ascendenti nu-i cazul, unchiul a decedat.
DlGoe, utilizator
multumesc mult.Am uitat sa spun ca verisorii mei(4) n`au copii si media de varsta este de 19-27 :) si cei 4 nu vor nimic din mostenire,avand casele la km buni de locul unde bunica mea are terenurile si casa.Pe mine ma intereseaza in mod special daca pot sari peste succesiune si pot merge la notar avand in vedere ca nimeni nu vrea nimic de acolo :) va multumesc din nou !!
irinacornelia, utilizator
Am inteles! Fiind vorba de persoane majore, e simplu! Nu va trebuie autobuz, va ajunge un microbuz. Pasii sunt urmatorii:
-deschideti succesiunea la un birou notarial apartinand de judecatoria de domiciliu a bunicii paterne.
-succesiunea o poate deschide doar cei care au vocatie succesorala, respectiv tatal d-voastra si, prin reprezentare, verii.
-odata succesiunea deschisa, cei 5 (tatal+verii), dau declaratie de renuntare la mostenire in fata notarului.
-dupa ce notarul ia act de renuntari, veniti d-voastra si acceptati mostenirea.
Consultati mai multe birouri notariale, tarifele difera, nu mult, dar ...
DlGoe a scris:

-dupa ce notarul ia act de renuntari, veniti d-voastra si acceptati mostenirea.

Succesiunea e deschisa de 6 ani prin moartea bunicii.... cei care au vocatie succesorala o pot dezbate...
Atat timp cat tatal dnei irinacornelia traieste, d-na irina cornelia nu are vocatie succesorala dupa bunica dansei, nici chiar daca tatal nu accepta mostenirea !!!!
Fara dezbaterea succesiunii dupa bunica, bunurile pe care aceasta le-a detinut la momentul mortii sale nu pot trece in proprietatea altcuiva.
Va multumesc ! ma gandeam ca trb sa iau un avocat si de acolo mai departe multi pasi de urmat.Va multumesc ca ati inteles si ca ati dat un raspuns clar si rapid . O zi buna !

Alte discuții în legătură

Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Succesiune si taxa de mostenire diacouroxy diacouroxy am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa ... (vezi toată discuția)