avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

buna ziua ! am nevoie de un raspuns de la dvs,va rog mult.Bunica mea a decedat acum 6 ani.A avut 2 copii,unul nerecunoscut si trecut pe numele ei de fata* si un alt copil cu un alt sot(casatoriti legal).Copilul recunoscut(unchiul meu)si bunicii mei au murit.Unchiul meu are 4 copii cu sotia lui decedata si ea anul acesta.deci,au ramas doar tata care poarta numele ei ``de fata`` si verisorii mei.Succesiunea nu este facuta si m`ar interesa sa stiu daca tatal meu are voie la mostenirea dupa mama cat si verisorii mei.Precizez ca toate bunuriel au fost trecute pe numele bunicii mele(numele dupa casatorie).Pot merge la notar daca ei sunt de acord la renuntarea bunurilor sarind peste succesiune? va rog raspuns.multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
irinacornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinacornelia , utilizator 00:51, 23 Iunie 2014
deci tata nu poate face nimic la notar nici daca acestia nu vor nimic si in fata notarului renunta la orice drept..trb doar prin succesiune.Tata vrea sa`mi dea mie ce a ramas de la bunica (ea m`a crescut) si ceilalti veri ai mei la fel.Ma gandeam ca daca verisorii mei si tata pot merge la notar sa`i lase tot tatalui meu si de acolo ii era mai usor tatalui,ca sa trecem peste taxele de succesiune,avocat,etc..alta cale mai usoara nu vedeam..din nou,va multumesc din suflet ca va bateti capul cu prbl mea.:)
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
irinacornelia, utilizator
@irinacornelia
[...]tata nu poate face nimic la notar[...]

Nu-i asa, n-ati inteles! Eu v-am spus ca doar tatal si verii pot cere dezbaterea succesiunii.
Restul e cum v-am spus, renuntarea, tot.
Consultatiun notar, ca oricum acolo veti ajunge, drumul la notar e obligatoriu.
Cititi ce spune un notar, explica mai bine decat mine sau decat altii:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
irinacornelia a scris:

deci tata nu poate face nimic la notar nici daca acestia nu vor nimic si in fata notarului renunta la orice drept..trb doar prin succesiune.Tata vrea sa`mi dea mie ce a ramas de la bunica (ea m`a crescut) si ceilalti veri ai mei la fel.Ma gandeam ca daca verisorii mei si tata pot merge la notar sa`i lase tot tatalui meu si de acolo ii era mai usor tatalui,ca sa trecem peste taxele de succesiune,avocat,etc..alta cale mai usoara nu vedeam..din nou,va multumesc din suflet ca va bateti capul cu prbl mea.:)

Da, ati inteles, fara dezbaterea succesiunii nu puteti obtine nimic. Cea mai simpla rezolvare ar fi ca verii sa renunte la mostenire si atunci tatal dvs devine unic mostenitor si va poate dona ceea ce a dobandit de la mama sa. Donatia e putin mai ieftina decat vanzarea.
Verii oricum ati spus ca erau dispusi sa dea declaratie de renuntare. Mai ramane de platit dezbaterea succesiunii care e in functie de valoarea bunurilor ramase de la bunica dvs si onorariul notarului.

Revenind la primul raspuns pe care l-ati primit aici, cel cu autobuzul cu rude, e doar amuzant..... trebuie sa stiti ca si microbuzul e inutil intrucat daca verii renunta la mostenirea ce li se cuvine datorita faptului ca tatal lor a decedat, nimeni altcineva nu poate "urca" in locul lor in calitate de mostenitor. Renunta si gata, partea lor revine celuilalt mostenitor(tatal dvs) care TREBUIE sa accepte mostenirea.

O mostenire neacceptata de nici un mostenitor , (in cazul de fata renunta si tatal dvs si verisorii dvs) devine vacanta si bunurile bunicii vor fi incluse în domeniul privat al comunei sau orasului unde a locuit aceasta.
multumesc din suflet,este mult mai simplu acum :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa de la bunicul Meuta Georgeta Meuta Georgeta Raspuns pt.d-nul Avocat Gabriel Trifu Bunicul a murit in 1957 . Avem certificat de mostenitor in care sunt trecuti 2 copii. -[u]tatal meu [/u][b][b]care a ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Succesiune si taxa de mostenire diacouroxy diacouroxy am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa ... (vezi toată discuția)