avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe accize alcool
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

accize alcool

As vrea sa import alcool din EU, diverse lucruri care nu sunt pe la noi. Cei din Germania m-au avertizat ca trebuie sa platesc unele accize in functie de volumul de alcool aflat intr-o sticla. Dar pe de alta parte ar putea si ei plati asta, dar cica nu ar avea sens, caci s-ar putea la noi sa fie mai mici. Nu prea inteleg, mai ales ca am vazut pe aici pe forum si unele notiuni noi pt mine, precum "antrepozit fiscal"... Multe batai de cap, ma poate lamuri cineva ?
Cu multumiri,
Mircea Toba
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 22:13, 10 Mai 2009
In acest caz nu importati alcool din UE, ci are loc o achizitie intracomunitara. Dar conform prevederilor Titlului VII din Codul fiscal, accizele sunt taxe indirecte platite de catre consumator.
Intradevar Roamnia beneficiaza inca de o acciza mai mica comparativ cu celelalte state membre UE. In acest caz dvs. trebuie sa obtineti atutorizatie de antrepozit fiscal - aici marfa va circula cu DAI, ceea ce suspenda acciza pana la destinatie, sau sa va luati autorizatie de operator inregistrat - in acest caz marfa circula cu DIS, acciza o garantati pana la momentul receptiei marfii. Receptia are loc sub supraveghere fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala de 20.000 de lei Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Ce poate sa faca o persoana care a fost amendata pt ca avea in autoturismul proprietate personala 66 litri de bautura alcoolica nemarcata. Aceasta ... (vezi toată discuția)