avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat cadru militar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat cadru militar

Buna ziua, Intrebarea mea este: poate un cadru militar sa ia ca si coasigurat pe soacra sa?
De la compartimentul financiar mi-au spus ca este ok, ba chiar am primit si o adeverinta de coasigurat pt. socrii mei.
Problema a aparut la medicul de familie, care medic refuza sa elibereze reteta. Din cate stiu eu soacra mea deja este in baza de date a CASA OPSNAJ ca si coasigurat.
Adeverinta mi-a fost eliberata in baza legii 80/1995 (Statutul cadrelor militare)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:32, 21 Iunie 2014
1. Potrivit art. 213 alin. (1) lit. b) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.
Asadar, au dreptul sa beneficieze de asigurare fara plata contributiei sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate.

2. Prin urmare. socrii nu pot fi coasigurati ai ginerilor/nurorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O salariata isi poate lua soacra ca si coasigurat?Ce documente trebuie sa prezinte la firma? (vezi toată discuția)
Asigurare medicala ( înscriere la medic de familie ) rupa rupa buna ziua - va rog sa -mi dati un sfat ! nu lucrez , nu am serviciu , nu sint pensionar si am avut nevoie de o trimitere medicala pt. internare si nu am ... (vezi toată discuția)
Coasigurare! Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Daca lucrez in Alexandria sotul meu poate beneficia de coasigurare in Bucuresti. Multumesc (vezi toată discuția)