avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua!daca bebe sa nascut pe 11 iunie si am depus actele pt alocatia de stat pe data de 19iunie...in ce luna vin primii banuti?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 21 Iunie 2014
Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii
Art. 6
....
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
...

Asadar , alocatia de stat va fi platita incepand cu luna iulie , insa banii va vor fi virati ceva mai tarziu din cauza procesarii dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie nou nascut irysmiki irysmiki Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca s-a procedat corect. Am nascut anul aceste pe 3 iunie. Alocatia pt bebe am inceput sa o primesc pe luna august, ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb. Eu am nascut la inceputul lunii iunie si pentru luna in curs nu am primit alocatie pentru copil. de ce? Am primit incepand cu iulie. ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut Georgi.Anton Georgi.Anton Buna ziua. Am depus actele pt alocatia de stat la sfarsitul lunii mai, copilul sa nascut pe 2mai. Cum se acorda alocatia? Trebuie sa primesc si pe luna mai si ... (vezi toată discuția)