avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie nou nascut

Buna ziua. Am depus actele pt alocatia de stat la sfarsitul lunii mai, copilul sa nascut pe 2mai.
Cum se acorda alocatia? Trebuie sa primesc si pe luna mai si iunie? Am primit doar 300 de lei pana acum, care presupun ca sunt pt luna iulie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 9 Iulie 2019
Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii
art.6
....
(4) Dreptul la alocația de stat pentru copii se stabilește începând cu luna următoare celei în care s-a născut copilul, iar plata drepturilor se face începând cu luna următoare depunerii cererii.
....
Am depus actele in luna mai. Inseamna ca trebuia sa primesc din luna iunie? Daca da, cand voi primi bani si pt luna iunie?
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
Georgi.Anton, utilizator
Cin ce cunosc...alocatia este 150 lei/ luna... Dvs. ati primit 300 de lei in Iulie ceea ce inseamna doua luni, Iunie si Iulie...
Incepand cu 01.04.2019, alocația pentru copii de până la doi ani este de 300 de lei pe lună, iar copiii cu vârsta de până la 18 ani de 150 de lei pe lună.

Asadar, daca copilul are varsta de peste 2 ani , ati primit banii pentru ambele luni.
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil garnita georgiana garnita georgiana buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni vanda_rosu vanda_rosu Buna seara! In luna februarie voi deveni mamica a doi gemeni si am o vechime in munca de 16 ani. Rugamintea mea este sa-mi spuneti, daca se poate, ce prevede ... (vezi toată discuția)
Alocatie nou nascut irysmiki irysmiki Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca s-a procedat corect. Am nascut anul aceste pe 3 iunie. Alocatia pt bebe am inceput sa o primesc pe luna august, ... (vezi toată discuția)