avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

buna ziua ,va rog sa-mi spuneti si mie alocatia de stat pt copii pana la varsta de 2 ani este 200 de lei? de cand se da aceasta alocatie? din luna in care s-a nascut copilul ?sau de cand depui actele la primarie?eu am nascut pe data de1 04 2012 si actele le-am depus la primarie dupa cele 42 de zile de lauzie ieri am primit alocatia doar pe luna mai si iunie adica 400 de lei nu trebuia sa iau si pe aprilie ?din luna cand s-a nascut? multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
garnita georgiana , utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:55, 28 Iulie 2012
1. Din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii :

Art.6
...
(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.

(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
...

2. Alocatia de stat pentru copii este de 200 lei pana copilul implineste 2 ani si apoi de 42 lei pana implineste 18 ani.
va multumesc deci este ok pt luna aprilie nu iau alocatie dar pe cele 42 de zile de lauzie voi primi indemnizatie adica 600 pt luna aprilie si aprox 140 pt cele 12 zile din mai ?
1. Indemnizatia pentru CCC o veti primi dupa ce se termina cele 42 de zile de postnatal, adica incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului.

2. Indemnizatia pentru postnatal (pentru cele 42 de zile) o veti primi de la angajator daca i-ati prezentat certificatul medical pentru concediu de maternitate emis de medic.

3. Incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului veti primi indemnizatie pentru CCC proportional cu zilele din luna mai in care ati beneficiat de aceasta indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)
Acte si drumuri facute pentru un bebelus unombun unombun Buna ziua, prietena mea (nu suntem casatoriti) a nascut in mai 2013.Suntem colegi de munca de cativa ani.As dori sa stiu ce acte ne sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor banesc danbuza danbuza Soția tocmai a nășcut. Are grad de handicap grav și doresc să știu dacă statul îi mai oferă vreun ajutor bănesc pentru creșterea copilului pe ... (vezi toată discuția)