avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta condamnare pentru conducere sub influenta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta condamnare pentru conducere sub influenta alcoolului- apel?

Ora estimata: 8:30
Complet: P11-CAMERA PRELIMINARA+FOND
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195 /2002 ( în prezent art.336 Cod penal) cu aplicarea art.396 alin.10 Noul Cod de procedură penală şi art.5 din Noul Cod penal condamna inculpatul CHIROªCÃ IULIAN ADRIAN, la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolica de peste 0.80 gr./l alcool pur in sânge. În baza art. 81 Cod penal din 1969 suspenda condiţionat executarea pedepsei aplicate mai sus pe o durata de 3 ani reprezentând termen de încercare stabilit potrivit art. 82 Cod penal din 1969. În baza art.71 alin.2 Cod penal din 1969 va interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 lit. a teza a II si b Cod penal din 1969. În baza art.71 alin.5 Cod penal din 1969 pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicate va suspenda si executarea pedepselor accesorii. Pune în vedere inculpatului prevederile art. 83 Cod penal din 1969 referitoare la revocarea suspendării condiţionate in cazul săvârşirii unei noi infracţiuni in termenul de încercare. În baza art.274 alin.1 C.p.p. obligă inculpatul sa plătească statului suma de 400 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi 20.06.2014
Document: Hotarâre 20.06.2014

tin sa mentionez ca am fost oprit in data de 07.07.2013 cu o alcolemie de 0.66 in aer,la sange prima 1.2 si a doua 1.0...intrebarea mea este daca mai are rost sa fac ceva sau nu si mai exact ce inseamna aceasta sendinta
Va multumesc
Amenda penala tot condamnare inseamna.
da,deci nu castig absolut nimic atunci,va multumesc mult ptr raspuns
cu stima
De castigat ati castiga ceva, amenda penala nu e inchisoare(chiar daca este cu suspendare) iar termenul dupa care puteti sustine examen pentru permis este de 6 luni de la data executarii amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este limita de achitare a amenzii penale?de permis nu stiu nimic. Raducu73 Raducu73 necunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie ... (vezi toată discuția)
interpretare sent. de cond.pentru conducere sub influenta alcoolului- obtinerea permisului de conducere dupa anulare/termen ralucaciobanu ralucaciobanu Am fost prins baut cu masina cu o alcolemie peste limita va rog sa imi spuneti ce inseamna sentinta care a data in judecata k eu nu prea inteleg mare lucru ... (vezi toată discuția)
Mi se anuleaza permisul de conducere? scumpicu30 scumpicu30 Solutia pe scurt: 1. În baza art. 86 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 rep., cu aplicarea art. 5 Noul Cod penal, raportat la art. 396 alin. 1,2 si alin. 10 Cod ... (vezi toată discuția)