Buna ziua
In 2006 am cumparat o propietate . Ulterior am finalizat documentele si aprobarile, conform legislatiei in vigoare, pentru acces la propietate direct din drum european.(Legislativ si financiar).
In cadrul unui program cofinantat din fonduri europene , pentru drumuri de exploatatie agricola , din "GRESEALA " proiectantului sau a primariei, se prevede iesirea la drumul european prin curtea mea si implicit prin drumul meu de acces la soseaua europeana.
Nu am fost contactat de nici o autoritate competenta, dar echipele de executie a drumului au inceput distrugerea inprejmuirii propietatii, a gardurilor ce delimiteaza propietatea (in general in zile nelucratoare sau seara ).
Ce drepturi am in cazul distrugerii de propietate?
Cui ma adresez?
Ce drepturi am in aceasta situatie in Romania ?
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
sunteti proprietar din anul 2006, cu siguranta prioectul cofinantat este cu mult mai tarziu realizat(nu aprobat) dupa anul 2006, asa fiind daca aveti autorizatie de contruire, chiar si numai pentru gard, primaria ar fi trebuit sa cunoasca faptul ca se afla cu lucrarile pe o proprietate personala.
Faceti plangere la Politie pentru violarea proprietatii.
Solicitati politistilor incheierea unui Proces-verbal connstatator al situatiei precum si cu denumirea (numele) persoanelor juridice/fizice care au ordonat/executa lucrarile si deasemenea, in care declarati ca va opuneti constructiilor ilegale.
Comandati o expertiza tehnica extrajudiciara pentru "constatartea starii de fapt si asigurarea de dovezi".