avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Buna ziua.Am intrat in somaj in februarie 2014 si in 27.05.2014 m-am angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata ,cu o perioada de proba de 90 de zile,in data de 20 .06.2014 am primit o notificare ,prin care sunt instiintata de incetarea contractului individual de munca conform prevederilor art.31 alin.3 si as dori sa stiu daca mai am dreptul sa revin in somaj ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 22 Iunie 2014
Nu mai aveti cum sa beneficiati de indemnizatia de somaj.

Incheierea unui c.i.m. pe durata nedeterminata a dus la incetarea platii indemnziatiei de somaj, conform art.44 lit. a din Legea 76/2002.
Art. 44 - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
.....

In concluzie, pentru a beneficia din nou de somaj, va trebui sa indepliniti iarasi conditiile prevazute de lege, si anume:
- un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii
- încetarea raporturilor de muncă din motive neimputabile lor
- nu realizati venituri sau realizati, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
- nu îndepliniti condiţiile de pensionare, conform legii;
- sunteti înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială aveti domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă ati avut ultimul loc de muncă ori ati realizat venituri în acea localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj peugen68 peugen68 Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)
Am fost dat afarã în perioada de probã și nu pot relua șomajul. ce este de fãcut? razvalex razvalex buna ziua! fiind in somaj am fost angajat pe o perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile , dupa perioada de proba am fost dat afara fara ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba sarghedianalaura sarghedianalaura Buna ziua. Eu am fost in somaj si pe timpul somajului m-am angajat. A doua zi am dus actele de angajare dar am vazut ca postul nu corespunde cerintelor mele. ... (vezi toată discuția)