Buna ziua.Am intrat in somaj in februarie 2014 si in 27.05.2014 m-am angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata ,cu o perioada de proba de 90 de zile,in data de 20 .06.2014 am primit o notificare ,prin care sunt instiintata de incetarea contractului individual de munca conform prevederilor art.31 alin.3 si as dori sa stiu daca mai am dreptul sa revin in somaj ?
Va multumesc
Nu mai aveti cum sa beneficiati de indemnizatia de somaj.
Incheierea unui c.i.m. pe durata nedeterminata a dus la incetarea platii indemnziatiei de somaj, conform art.44 lit. a din Legea 76/2002.
Art. 44 - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă nedeterminată sau pe perioadă determinată mai mare de 12 luni;
.....
In concluzie, pentru a beneficia din nou de somaj, va trebui sa indepliniti iarasi conditiile prevazute de lege, si anume:
- un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii
- încetarea raporturilor de muncă din motive neimputabile lor
- nu realizati venituri sau realizati, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
- nu îndepliniti condiţiile de pensionare, conform legii;
- sunteti înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială aveti domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă ati avut ultimul loc de muncă ori ati realizat venituri în acea localitate.
Ajutor somaj
peugen68
Buna ziua, am o mare problema. Fiind in somaj de mai putin o luna mi-am gasit un loc de munca. Culmea am si fost angajat in cateva minute si trimis la munca. ... (vezi toată discuția)