avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare cu reducerea varstei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare cu reducerea varstei de pensionare

Am realizat stagiul de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat ( am 34 ani lucrati si am luxatie congenitala de sold din nastere, cu acte doveditoare).As dori sa va intreb daca voi fi incadrata de catre comisia de expertiza la handicap mediu pot beneficia de reducerea varstei de pensionare cf. art. 58 din legea pensiilor?dupa ce obtin aceasta decizie cererea de pensionare se depune la Casa de Pensii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:07, 22 Iunie 2014
1. Daca dovediti cu acte ca aveti handicapul preexistent calitatii de salariat veti beneficia de prevederile legale de care pomeniti.

2. Cererea de pensionare si celelalte acte necesare (inclusiv actul care dovedeste calitatea de handical si perioada de cand aveti aceasta calitate) le depuneti la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare - limita de varsta botezan50 botezan50 Buna ziua. Sunt nascuta in 15.11.1961 , din 2008 am certificate de handicap accentuat cod boala M16;Q65.(coxartroza bilaterala, displazie congenitala de ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Noua limita de pensionare a persoanelor cu handicap accentuat (grad. ii) florina2769 florina2769 Am 43 de ani,15 ani lucrati si as dori sa stiu daca ma pot pensiona dupa noua lege data la sfarsitul anului 2012\\inceputul anului 2013.Nu stiu exact daca a ... (vezi toată discuția)