avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Lamurire legata de CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Lamurire legata de CEDO

Buna ziua! Eu detin o hotarare definitiva, irevocabila si cu titlu executoriu conform careia trebuie sa mi se acorde despagubiri banesti pentru un imobil si o suprafata de teren preluate abuziv de catre statul comunist. Aceasta hotarare o am din anul 2007, an din care se afla la dosarul meu aflat de la ANRP. Nici pana la data de astazi nu am primit nici o despagubire. Intrebarea mea este daca ma incadrez pentru o plangere la CEDO pentru a putea avea si eu parte de despagubirile care mi se cuvin si care nu-mi sunt acordate. Pe site-ul CEDO am vazut ca cererea la ei se poate depune doar in 6 luni de la emiterea hotararii si as vrea sa stiu daca asa este si daca nu mai am nici o sansa pentru a beneficia de ceea ce mi se cuvine. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:32, 22 Iunie 2014
După ce autoritatea naţională competentă cea mai înaltă a pronunţat o decizie, petiţionarul dispune de un interval de şase luni pentru a sesiza Curtea.
Acest interval începe să curgă de la data la care a luat cunoştinţă personal sau pr
in avocatul său de decizia finală în ordinea normală a instanţelor, şi nu începând de la respingerea ulterioară a unei eventuale cereri în revizuire a procesului sau a unui alt recurs extraordinar, a unei cereri de graţiere sau amnistiere sau a oricărei alte cereri adresate unei autorităţi cu titlu de graţiere.

Mai multe detalii gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
Stimat forumist,

Fără a vă putea da un ,,verdict,, este posibil să nu puteți sesiza, în acest moment, CEDO, datorită existenție unui noi legi de restituiri.

Spun acest lucru datorită constatărilor Curții în Cauzele Preda si Altii contra Romaniei, Cererile nr. 9584/02, 33514/02, 38052/02, 25821/03, 29652/03, 3736/03 în care Legea nr. 165/2013 a fost considerată o cale de urmat în majoritatea cazurilor de restituiri.

Pentru a vă face o impresie despre încadrarea dvs în precedent, ar fi util să citiți hotărâra indicată.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apelare la cedo sieg1703 sieg1703 Buna seara Daca ai pierdut un proces poti apela la CEDO sau intai la Curtea Suprema si dupa aceea la CEDO: Multumesc (vezi toată discuția)
Termen sesizare cedo ioanmuntean ioanmuntean Sesizarea catre CEDO se poate face in termen de 6 luni de la comunicarea acasa a sentintei (primirea sentintei) sau in 6 luni de la pronuntarea sentintei ? (vezi toată discuția)
C.e.d.o Angela Rauta Angela Rauta Sunt nedreptatita in dosarul nr 1642/277/2008 al judecatoriei Patarlagele pentru ca Tribunalul Buzau a dat o Decizie definitiva si irevocabila pe data de 20 ... (vezi toată discuția)