avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel impotriva unei hotarari avand ca obiect plangere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel impotriva unei hotarari avand ca obiect plangere contraventionala

Am pierdut procesul prin care am contestat PV-lipsa rovinieta emis de CNADNR (lipsa semnatura olografa).
In motivare se invoca art.7 si art 9 din Legea 455/2001. Totodata,
"instanta ia in considerare si conduita petentului ulterioara savarsirii faptei care nu a recunoscut (?!?) savarsirea faptei, apreciind ca nu este vinovat (?!?) de fapta contraventionala retinuta in sarcina sa, precum si faptul ca nu a dat dovada de buna-credinta, in sensul ca nu a facut dovada, pe parcursul procesului a achitarii contravalorii rovinietei"
Sunt indignat de ceea ce am citit in Hotarare, de ce "ia in considerare instanta", de faptul ca alte instante, pe aceeasi speta, au dat alte verdicte.
Eu am contestat semnatura electronica pe un PV emis pe hartie si nesemnat olograf din comoditate. N-am facut aprecieri la lipsa vinovatiei si etc.
Eu cred ca mi-am documentat binisor motivatia si am aratat limitele de aplicare a semnaturii electronice dar instanta nu a luat in calcul. De asemenea, nu a luat in calcul nici o hotarare similara pe care am anexat-o.

Vreau sa fac apel dar am unele lamuriri:
1. Ce sanse am (si cum) sa conving instanta de apel ?
2. Nu stiu cum sa formulez
3. se timbreaza?
4. am nevoie de avocat?
5. Ma poateajuta cineva?
etc
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
vasea_13, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:23, 1 Iulie 2014
-cererea de apel se depuna la instanta care a judecat, dar catre cine o formulez (cui ma adresez)?
- pot cere judecarea in lipsa?
vasea_13 a scris:
1. Ce sanse am (si cum) sa conving instanta de apel ?
2. Nu stiu cum sa formulez

Aceste aspecte nu se pot discuta pe un forum.

3. se timbreaza?

Se timbrează cu o taxă judiciară de timbru de 20 de lei dacă ați timbrat la fond. Dacă nu ați timbrat la fond, atunci nu trebuie să timbrați calea de atac.

4. am nevoie de avocat?

Ar fi foarte bine ca motivele de apel să fie redactate de un avocat.

5. Ma poateajuta cineva?

În forum nu se stabilesc relații profesionale, vedeți regulamentul.

-cererea de apel se depuna la instanta care a judecat, dar catre cine o formulez (cui ma adresez)?

O adresați instanței care urmează să o judece, respectiv tribunalului.

- pot cere judecarea in lipsa?

Bineînțeles.
Multumesc pentru observatii si raspunsuri.
Mai am o intrebare: daca in prima instanta nu am cerut cheltuieli de judecata, acum pot cere?
Cheltuielile de judecată pe care nu le-ați solicitat la fond le puteți cere pe cale separată. Asta înseamnă un nou litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv amenda rovinieta daca nu are semnatura olografa? olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Tocmai ce am primit o recomandata cu un PV de constatare a contraventiei : amenda lipsa rovinieta. PV are doar o semnatura electronica si o ... (vezi toată discuția)
Recurs respingere contestatie pv rovinieta - instanta nu a tinut cont de motivare! ionpopescu2007 ionpopescu2007 Buna seara, am neglijat plata taxei de drum si am circulat fara rovinieta pana cand am primit prima amenda, abia in acea zi mi-am amintit ca nu am rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pentru masina transportata pe trailer!? MaximBogdan MaximBogdan Buna. sunt nou pe forum.Sper ca nu am gresit locul unde trebuia sa postez . Am primit un PV de contraventie (in valoare de 250 ron) ptr ca \\\\"am circulat cu ... (vezi toată discuția)