avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... "dreptul" coasociatului de a deschide o alta firma in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

"dreptul" coasociatului de a deschide o alta firma in interes propriu

Buna ziua.As dori sa stiu daca puteti sa-mi spuneti va rog ce sanse am sa dau in judecat un coasociat de-al meu care si-a deschis o firma identica ca profil cu a noastra acum 2 ani, numai ca as dori sa specific faptul ca firma nu si-a inceput activitatea, este doar infiintata. Ma astept in orice clipa sa isi inceapa derularea activitatii ,mai ales ca am fost amenintata ca va inchide propria noastra firma ca sa poata sa o deschida pe a lui. Am inteles si stiu ca asa ceva nu este posibil, putand sa actionez in judecata conform lg 31/1990.Persoana respectiva este si administratorul firmei.Astept raspuns.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:41, 11 Mai 2009
Art. 197 Legea 31/1990
(2) Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.
chiar daca societatea inca nu si-a inceput activitatea? pot sa il dau in judecata si asa, doar pentru ca a infiintat firma?
Parerea mea e ca da . Mandatul se da la constituirea noi societati. Neavandu-l poate fi revocat din vechea societate.
Multumesc din suflet. Eu nu am fost in tara cand a deschis cealalta societate.Oricum cred ca avea nevoie de semnatura mea ca asociata, putea sa astepte consimtamantul meu.

Mai aveam o nelamurire,va rog frumos. Daca intentez proces contra asociatului si cer automat excluderea lui din firma, el o sa ceara unui lichidator probabil partea lui materiala ce i se cuvenea din firma. Dar o sa mai aibe cumva dreptul sa deschida dupa proces alta firma cu acelasi obiect?

Alte discuții în legătură

Srl 2 actionari, unul mai are o firma cu alt cod caen, care nu a avut niciodata activitate si care este "inghetata" de 2 ani. ContSters199464 ContSters199464 intrebare: poate celalalt asociat cere excluderea acestuia din societate? excluderea inseamna plata contravalorii partilor sale sociale? (vezi toată discuția)
Mandat pentru infiintare afacere cu acelasi profil de activitate mariamem mariamem Buna ziua. Am fost la un avocat si mi-a spus ca nu poate face nimic in privinta faptului ca asociatul meu care este si administratorul societatii si-a deschis ... (vezi toată discuția)
Inselaciune intre coasociati! ContSters88981 ContSters88981 Ce fac , in conditiile in care constat ca unul dintre coasociatii mei(suntem 3 intr o firma , cu 33.33% fiecare), in ultimile 6 luni si a infiintat o noua ... (vezi toată discuția)