avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cu cine ma impac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cu cine ma impac?

am inselat doua persoane,plangerea a depus tatal lor....cu cine trebuie sa impac? cu cele doua persoane sau cu tatal lor,cine a depus plangerea?
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 22:12, 23 Iunie 2014
Cu persoana vatamata trebuie sa va impacati.Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.
Depinde si in ce stadiul este urmarirea penala sau procesul.

Dumneavoastra trebuie sa ajungeti la o intelegere cu persoanele vatamate. Persoanele vatamate trebuie sa se intelegeaga cu dumneavoastra. Insa unele din persoanele vatamate, daca sunt minori ori persoane fara discernamant, se poat impaca doar prin reprezentanţii lor legali, asa cum domnul avocat a iterat. Doar prin reprezentanti pot sa dispuna impacarea ori conditiile intelegerii amiabile ( prin mediere deoarece impacarea simpla nu poate fi conditionata, impacarea/integerea prin acord de mediere poate fi conditionata)
am oferit ceva pentru cei doi baieti contra unei sume (ceea ce nu am respectat) si a platit tatal lor (el a virat banii prin transfer bancar,asa apare si in chitanta)....cine este partea vatamata? tatal lor nu? el a trimis banii...in cele din urma el este partea vatamata sau gresesc?
Impacarea partilor este totala , definitiva si neconditionata.Impacarea este operanta prin reprezentant legal , in cazul celor ce au capacitate de exercitiu restransa sau in cazul celor ce nu au capacitate de exercitiu.

Daca ati promis bani lor, si tatal a platit, tatal este cel cu care trebuie sa discutati impacarea. Baietii sunt persoane vatamate deoarece actul inselarii pe ei ia privit, tatal fiind doar un intermediar care a facut posibil atranzactia. Tatal fiind reprezentantul lor legal - el este cel cu care trebuie sa negociati o intelegere.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Problema la retragerea plangerii prealabile cezarad cezarad Ce se intampla in cazul in care 2 parti dintr-un proces penal, in faza apelului convin sa se impace, sub aspectul faptului ca una dintre parti, respectiv ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si fals-impacare mezgageza mezgageza am comis 4 infractiuni de inselaciune (4 persoane vatamate) si un fals.ca sa fiu cat mai credibil pentru banii primiti am dat o chitanta falsificata (am ... (vezi toată discuția)