avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord de iesire din tara copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord de iesire din tara copil minor

Buba ziua. As vrea sa stiu daca am nevoie de imputernicire de a iesi din Romania cu fetita mea minora, care are pasaport israelian dar si certificat de nastere roman ? Locuim in Israel , eu si sotul meu si fetita a invatat in Romania, clasa I .. Acum vreau sa o aduc in Israel in vacanta.Cu pasaportul israelian a intrat in Romania .In cazul in care ne intoarcem in Israel , ce acte necesare sunt cerute la frontiera?
Multumesc si o zi nemaipomenita.
CB
Cel mai recent răspuns: CarmenBerceanu , utilizator 20:18, 25 Iunie 2014
declarația notarizată a tatălui cum că e de acord ca fetița să călătorească însoțită de dumneavoastră.
Copilul a intrat ca cetatean israelian, tot asa va parasi tara, veti iesi cu pasaportul cu care a intrat.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui sau al altcuiva.
Interesati-va de asta la politia de frontiera.
0219590
Asa stiu si eu. Daca a intrat cu pasaport israelian cu el iese Dar vreau sa fiu sigura care este procedura pt ca fetita are si certificate de cetatean roman.Multumesc
Ar trebui sa declarati nationalitatea copilului daca sunteti intrebata... iar daca spuneti romana va fi verificat in baza de date si va va cere aacordul tatalui.
[ link extern ] /

aveti aici raspunsul politiei de frontiera, atat Avlil cat si Gicu au dreptate, e nevoie de acordul tatalui chiar daca minorul calatoreste cu document strain.

Alte discuții în legătură

Procura minor calatorie in strainatate Alexia 2014 Alexia 2014 Buna ziua tuturor! Am o nelămurire si anume: fetita mea (are cetatenie romana)va călători cu avionul pe ruta Roma-Londra însoțită de tatal ei(suntem ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor? vovasw vovasw eu am facut la copilul meu pasaport strain .Vreau sa ma duc an Rusia.Am s-al pot trece peste granite fara procura de la sot? (vezi toată discuția)
Viza turistica romania pentru sot si copil care nu sunt cetateni romani nici ue. MissTina1 MissTina1 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Cum se acorda viza turistica pentru sotul si copilul unui cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Cazul in speta:Fiica ... (vezi toată discuția)