avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare despagubiri pe baza RCA in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare despagubiri pe baza RCA in instanta

Buna ziua.
V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare.
In urma unui accident rutier, care este procedura pentru victima de a obtine despagubiri?
Se poate adresa direct instantei, impotriva asiguratorului, solicitand despagubiri?
Este obligatorie o procedura prealabila?

Mentionez ca in penal s-a dat NUP, pt. ca fapta nu constituie infractiune, ci contraventie, a avut nevoie de 5 zile de ingrijiri medicale si a cheltuit din buzunar aproximativ 2000 lei cu rmn-uri, tomografii etc.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 14:56, 23 Iunie 2014
da, se poate adresa instantei cu un dosar civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima mariandumitru77 mariandumitru77 Buna ziua, in urma cu o luna si jumatate, o ruda apropiata a fost implicata ca vinovat intr-un accident rutier soldat cu victima, un accident usor pe trecerea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)