avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme burlan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme burlan

Buna ziua
Am cumparat acum o luna un apartament la etajul 4. Acesta are sarpanta deasupra facuta acum multi ani , nu stiu daca este facuta cu autorizatie nici proprietarul anterior nu stie exact. Problema este ca burlanul atasat nu face fata volumului de apa cand ploua mai puternic si se prelinge apa pe perete.Vecina de la parter are facut un balcon extins in fata, si la o ploaie mai puternica i s-a prelins apa si pe perete in casa.
Intrebarea mea este daca eu locuind la etajul 4 am obligatia sa rezolv aceasta problema , in conditiile in care nu am facut eu sarpanta si aceasta situatie exista de mai multi ani.Doar ca eu venind recent in bloc asa s-a dat de inteles ca trebuie sa rezolv problema.Se poate face acest lucru pri asociatia de proprietari?
Mentionez ca tot eu am platit si un alpinist utilitar sa curete jghebul de frunze in ideea ca poate se rezolva problema.
Cel mai recent răspuns: crisss2011 , utilizator 19:51, 25 Iunie 2014
acoperisul si tot ce tine de el este comun, toti locatarii sunt obligati la intretinerea acestuia nu doar cei de la ultimul etaj, daca problema ia amploare si aveti riscuri in casa puteti porni actiune impotriva asocietiei pentru obligatia de a repara bunul comun.....
la mine nu exista probleme , doar ca vecina de la parter deoarece i s-a prelins apa in apartament , mi-a dat de inteles ca eu trebuie sa rezolv problema.Am sa merg sa intreb si la asociatia de proprietari.Multumesc pentru raspauns
daca s-au mai confruntat cu aceasta problema si alti proprietari va rog sa ma ajutati cu sugestii
Pai vi s-a raspuns,
Este o problema ca priveste asciatia de proprietari.Dvs nu aveti nici o responsabiliate. Nici daca ati dori, legal nu ati avea dreptul de a modifica individual burlanul.

Lamuriti-o pe vecina dvs sa discute problema cu conducerea asociatiei.
ba mai mult, daca vecina si-a extins balconul mai mult decat trebuia nu are decat sa ii faca acoperirea de asa natura incat sa curga apa de pe el.#-o
doar nu o sa plateasca altul.
daca vina e doar de la burlan atunci asociatia..

Alte discuții în legătură

Problema burlan drenare apa pluviala petschovschi petschovschi In imobilul nostru avem o problema cu un burlan de evacuare a apei pluviale: http://postimage.org/image/zcy1dphpt Blocul a fost proiectat cu burlanul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)
Balconul vecinului,foarte deteriorat sonia28 sonia28 Buna seara, Trec prin urmatoarea situatie neplacuta.Am inchis balconul cu termopan,insa din pacate,cand ploua putin mai tare,efectiv ne ploua in ... (vezi toată discuția)