avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declarare in 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declarare in 394

Buna ziua,

Daca am o factura de reparatie auto - client SC......SA, iar aceasta factura este suportata de firma de asigurari(asigurare RCA), in 394 ce declar firma SC....SA, sau firma de asigurari?(dar aceasta din urma nu se declara ca este neplatitoare de TVA)
Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:43, 25 Iunie 2014
In mod normal se inregistreaza firma care emite facture.
Asta in mod clar ,DAR ce se inregistraza in 394 la achizitii? Firma de asigurari care plateste factura sau beneficiarul(clientul in cazul nostru), care beneficiaza de lucrare dar nu plateste el factura . ci este despagubit de firma de asigurari prin RCA.
Daca eu am inteles corect, ati primit o factura de reparatie auto, emisa de un service, care a fost achitata de o firma de asigurari. Corect este sa inregistrati factura emisa, indiferent daca factura a fost achitata sau nu, sau de catre cine a fost achitata.Daca factura care a ajuns la dvs. este emisa catre firma de asigurari, atunci nu o inregistrati. Daca factura a fost emisa catre firma de asigurari si refacturata de firma de asigurari catre dvs. atunci inregistrati factura emisa de firma de asigurari. Sper ca am reusit sa ma fac inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circuit documente pentru incasare polita asigurare casco in caz de accident auto B_maria_cristina B_maria_cristina O societate comerciala X are polita auto Casco pentru un autovehicul care a fost avariat. Firma de service Y , care a efectuat reparatia, emite factura ... (vezi toată discuția)
Delaratia 394 vioviod vioviod la un magazin online neplat5itor de tva se depune declaratia 394? multumesc, (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)