avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil adolescent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil adolescent

Care sunt pasii ce ii pot urma in obtinerea divortului? Sotul nu este de acord, el fiind cel care face uz de violenta verbala, psihologica, economica ,sociala atata supra mea cat si a copilului.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
cici99, utilizator
Cel mai recent răspuns: cici99 , utilizator 17:44, 23 Iunie 2014
va trebui sa depuneti o cerere de divort la jedecatoria pe a carei raze teritoriale domiciliati.
chiar daca sotul nu este de acord, casatoria va putea fi desfacuta in functie de motivele pe care le invocati.
Buna ziua,
Va trebui sa va adresati instantei cu o cerere in 2 exemplare la care sa atasati copii de pe certificatul de casatorie si de pe certificatul de nastere al copilului daca este minor.
in acest caz solutia este sa divortati doar prin intermediul instantei de judecata. mergeti la un avocat
doresc sa stiu si cat costa cererea la judecatorie si cam cat ar costa un avocat, cu aproximatie
cici99, utilizator
onorariile variaza in functie de avocat. taxele de timbru pentru divort sunt intre 50-200 lei, in functie de motivul care a dus la desfacerea casatoriei. oricum onorariul avocatului il veti recupera daca solicitati in fata instantei restituirea cheltuielilor de judecata.
Adela Maria Bratulescu, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil major boonik boonik Buna ziua,ma numesc Maria,am 18 ani..iar parinti mei nu se mai inteleg absolut deloc.Tatal meu este dependent de alcool in ultimul an,bea si inainte dar acum ... (vezi toată discuția)
Va rog o solutie in acest caz de divort emine emine Buna ziua, Am o prietena, casatorita, cu doi copii de 18 si 11 ani. Baiatul a terminat anul acesta liceul, dar momentan nu urmeaza nicio forma de ... (vezi toată discuția)
Divort Rodicanaboiu Rodicanaboiu Este posibil divortul daca sotul nu este de acord? (vezi toată discuția)