avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Este posibil divortul daca sotul nu este de acord?
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 22:08, 27 Aprilie 2019
Da, doar ca va trebui să dovediți vina lui pe baza de probe.
Ar fi bine sa apelați la avocat macar pentru redactarea cererii de chemare în judecată ca sa nu aveti tot felul de probleme ulterior si sa ajungeți la un final nefericit.
Este posibil divorțul si fara acordul soțului însă trebuie sa va adresați instanței de judecată si sa motivați temeinic deteriorarea relațiilor de familie. Contactati un avocat( recomandat sau de oe forum) sa va ajute mai ales daca daca aveti si minori din căsătorie
Ce inseamna probe,adica martori?Cam cat ar costa onorariul unui avocat in aceasta situatie?Mentionez ca sotul,initial a fost de acord cu divortul,apoi si-a schimbat ideea,luandu-mi certificatul de casatorie.(L-a rupt pe cel care il aveam in casa si a scos un duplicat pe care il tine ascuns sa nu pot baga divortul)

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, doar ca va trebui să dovediți vina lui pe baza de probe.
Ar fi bine sa apelați la avocat macar pentru redactarea cererii de chemare în judecată ca sa nu aveti tot felul de probleme ulterior si sa ajungeți la un final nefericit.

Scoateți alt duplicat si mergeți la un avocat pt a demara acțiunea de divorț.Trebuie să aveti macar un martor care sa sustina motivele motivele dvs de divorț.
Contactați un avocat in privat sa-i spuneti problema dvs si sa va calculeze onorariul in functie de ce servicii aveti nevoie: redactarea acțiunii, reprezentarea în instanță etc.
Nu se avansează onorarii pe acest forum, aflati doar printr-o discuție cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort MellaDorry MellaDorry Buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,in cazul in care vreau sa divortez ,iar sotul nu este de acort ,care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac si ce costuri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt casatorita de 14 ani si vreau sa divortez. cum ... Mina84 Mina84 Buna ziua. Sunt casatorita de 14 ani si vreau sa divortez. Cum as putea obtine desfacerea casatoriei in conditiile in care sotul refuza divortul amiabil. Nu am ... (vezi toată discuția)
Divorț Gelata Gelata Bună ziua, sunt căsătorită cu un străin, mai exact un pakistanez in Cipru, inițial am aflat ca nu era iubire, ba mai mult avea și soție ( nu este ... (vezi toată discuția)