avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună ziua, sunt căsătorită cu un străin, mai exact un pakistanez in Cipru, inițial am aflat ca nu era iubire, ba mai mult avea și soție ( nu este soție legala) în tara lui natală. Ideea este ca noi ne-am căsătorit în Cipru în vara, în iulie, acum îmi doresc sa divorțez de acest om. M-am întors în România și nu am nici o intenție sa ma mai întorc înapoi. Am doar copii după pașaportul lui și certificatul de căsătorie, copii la xerox. Cum as putea sa divorțez fără sa ma mai întorc acolo? El oricum nu este de acord cu divorțul deci nici o șansă să mă ajute în asta.
Cineva mi-a spus ca as putea sa fac o procura cuiva care este în Cipru sa se ocupe. Se poate ca persoana respectiva sa îmi depună actele? Fără sa plătesc un avocat acolo, cică ar fi în jur de 800 de euro și nu îmi permit sa plătesc atât.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 17:32, 5 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Puteti divorta si in Romania.
Va trebui sa faceti recunoasterea casatoriei pe teritoriul Romaniei, daca nu ati facut pana acum.
Apoi contactati un avocat din Romania, pentru a formula actiunea si a depune actele la judecatorie. In Romania in niciun caz, nu are cum sa ajunga onorariul avocatului pentru un divort de acest fel, la 800 de euro.
Nu este nevoie sa va întoarceți in Cipru pentru a divorța, puteti deschide dosarul de divort si la instanța de la domiciliul dvs din România, cu condiția ca acea căsătorie sa fie transcrisă si in Romania si sa aveti un certificat de căsătorie romanesc.
Divorțul se poate pronunța si fara acordului soțului dvs cât și în lipsa lui, fără a fi nevoie sa participe la proces.
Onorariul avocatului poate varia in functie de serviciul pe care doriți să vi-l presteze(doar redactarea acțiunii sau atat redactare sau si reprezentarea în instanță) însă puteti negocia si o plata eșalonata a acestuia daca avocatul va intelege.
In orice caz, toate cheltuielile de judecata vi le puteti recupera de la soțul dvs, la finalizarea procesului,fiind obligat de judecător sa vi le restituie.
Contactați un avocat( recomandat sau de pe forum) si discutați pe larg situația.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Căsătoria nu este recunoscută în România, cum o pot face? Credeam ca apare automat, însă de curând am aflat și eu ca trebuia sa o înregistrez eu.
Mergeți la serviciul de Evidență a Populației din orașul dvs si va interesati ce acte va sunt necesare pentru transcrierea căsătorie.
Dacă nu va descurcati singura, poate ar fi indicat sa apelați la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cetatean roman si cetatean strain in strainatate ian_ian14 ian_ian14 Buna ziua, Am fost casatorita cu un cetatean de origine pakistaneza, casatoria avand loc in Cipru, unde am locuit si am lucrat amandoi. El a plecat cu toate ... (vezi toată discuția)
Divort Baby.sas Baby.sas Sunt căsătorită in Cipru in 2011 cu cetățean pakistanez nu e nici o iubire m-am reîntors în România dar certificatul de căsătorie a rămas la el ... (vezi toată discuția)
Casatorita cu cetatean pakistanez am nevoie de informatii . white chocollate white chocollate in noiembrie am venit in pakistan unde m-am casatorit cu cetatean pakistanez.locuim aici dar eu nu am inregistrat casatoria la ambasada si nici nu o sa-mi ... (vezi toată discuția)