avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,in cazul in care vreau sa divortez ,iar sotul nu este de acort ,care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac si ce costuri implica?
Daca sotul dvs nu este de acord, va trebui sa va adresati instantei de judecata printr-o cerere de chemare in judecata a acestuia in vederea desfacerii casatoriei.
Trebuie sa va adresati instanței de judecată cu o cerere privind desfacerea căsătoriei. Divorțul se va pronunța chiar daca acesta nu este de acord si chiar daca nu se prezintă la termene. Luati legatura cu un avocat de pe forum sa va sprijine în acest demers si sa discutați pe larg situația pentru a nu întâmpina ulterior probleme, mai ales daca aveti si copii minori din căsătorie, fiind nevoie sa se stabileasca si locuință acestora, autoritatea părintească, program de vizita, pensie întreținere etc.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
Avocatul pe care o să-l consultați va va explica ce procedura tb îndeplinită,ce probe trebuiesc administrate,costuri ,durata etc.
Împrejurarea că soțul nu este de acord nu face decât să lungească procesul, dar căsâtoria se va desface, veți solicita inclusiv administrarea probei cu un martor pentru a se face dovada neînțelegerilor!
Onorariul îl discutați cu avocatul pe care-l alegeți, iar taxa de timbru se cifrează la 100 lei!

În linii mari, procedura divorțului comportă două etape: cea scrisă și cea orală!
Dimensiunea scrisă presupune redactarea cererii de chemare în judecată, redactarea intâmpinării de către partea adversă și eventual a răspunsului la întâmpinare de dvs (de fapt de către avocatul dvs)!

Ulterior, se fixează primul termen de judecată, se adminsitrează probe și vă antrenați, prin mijloace legale, în tentativa de a obține o soluție favorabilă dvs (divorțul poate avea și capete accesorii de cerere, ca de pildă obținerea unei pensii de întreținere daca aveți minori)!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Octombrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Cata vreme relatia este grav si iremediabil deteriorata, instanta va pronunta divortul.

Motivele sunt variate, si trebuie sa fie unele intemeiate,puternice, asa incat desfacerea casatoriei sa fie incuviintata.

Opozitia sotului dvs. nu va avea o insemnatate deosebita asupra actiunii civile.

Cu titlu exemplificativ, precizez faptul ca motivele de divort pot fi urmatoarele :

- separatia in fapt.
- incompatibilitatea, caracterele diferite, diferentele de opinie.

-neintelegerile grave, constante, care au erodat relatia.

-infidelitatea, agresivitatea, alcoolismul, diversele dependente.


-diversele forme de abuzuri, exercitate in relatia de cuplu.

Succes in demersul pe care doriti sa -l initati.

Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divorț Virusul Virusul Salutare,în situația în care unul din soți nu vrea să divorteze cum se procedează pentru încheierea divorțului? (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divorț + partaj (fără copii) Aaaaaa2 Aaaaaa2 Buna ziua, sunt căsătorit de 5 ani, iar soția mea a părăsit domiciliul acum 4 ani in urma unei altercații bazate pe o relație extraconjugală din partea ... (vezi toată discuția)