avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț

Salutare,în situația în care unul din soți nu vrea să divorteze cum se procedează pentru încheierea divorțului?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 09:16, 17 Septembrie 2019
Trebuie să va adresați instanței de judecată cu o actiune pentru desfacerea căsătoriei. Divorțul se poate pronunța atat in lipsa soțului dvs cât și fără acordul sau.
Contactați un avocat de pe forum sa va sprijine în acest demers
În primul rând faceți o introspecție, este important să sustrageți faptelor un adevăr ferm și să luați decizia optimă pt dvs!
Apoi, dacă decizia de a divorța rămâne fermă, vă înarmați cu răbdare și mergeți la un avocat la o consulație juridică!
În linii mari, procedura divorțului coportă două faze, sau două coordonate dacă vreți să fiu mai plastic: cea scrisă și cea orală!
Dimensiunea scrisă presupune redactarea cererii de chemare în judecată, redactarea intâmpinării de către partea adversă și eventual a răspunsului la întâmpinare de dvs (de fapt de către reprezentantul dvs convențional)!
Ulterior, se fixează primul termen de judecată, se adminsitrează probe și vă antrenați, prin mijloace legale, în tentativa de a obține o soluție favorabilă dvs (divorțul poate avea și caphete accesorii de cerere, ca de pildă obținerea unei pensii de întreținere daca aveți minori)!
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Faptul că soțul pârât nu dorește să divorteze nu are nici o relevanță atat timp cat soțul reclamant isi doreste aceste lucru,introduce o acțiune,audiaza martori,administrează probe etc.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Sandra.R Sandra.R Bună ziua!Sunt născută în Iași,dar m-am căsătorit în Brașov.Acum ,după 13 ani de căsătorie,vreau să divorțez.Întrebarea mea este dacă mă mut ... (vezi toată discuția)
Divort Semiluna96 Semiluna96 Bună seara! Aș dori să știu cum trebuie să procedez pt a intenta divorț... avem împreună un copil sub 1an. Nu ne mai intelegem, imi da tot timpul ... (vezi toată discuția)
Divort Anirodaxi Anirodaxi Cum ma sfatuiti sa incep procedurile de divort de un sot récalcitrant pana la periculos, violent fizica si verbal si cu care nu pot avea un dialog. Avem si ... (vezi toată discuția)