avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Bună seara! Aș dori să știu cum trebuie să procedez pt a intenta divorț... avem împreună un copil sub 1an. Nu ne mai intelegem, imi da tot timpul impresia ca nu ii pasa de copil... cel mai mult ma intereseaza daca poate face in asa fel incat sa mi ia copilul... Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Semiluna96, utilizator
Cel mai recent răspuns: Semiluna96 , utilizator 10:42, 28 Septembrie 2019
Buna seara,
Cerere in instanta in 3 exemplare, copii de pe certificatul de casatorie si de pe certificatul de nastere al minorului, taxa de timbru de 100 lei, probele de care intelegeti sa va folositi (acte, martori).
NU, are doar 1 la un milion sanse sa se stabileasca domiciliul minorului la el.
Se va dispune exercitarea in comun a autoritatii parintesti si domiciliul minorului la mama cu program de vizitare pentru tata.
Solicitati ajutorul unui avocat.
În primul rând faceți o introspecție, este important să sustrageți faptelor un adevăr ferm și să luați decizia optimă pt dvs!
Apoi, dacă decizia de a divorța rămâne fermă, vă înarmați cu răbdare și mergeți la un avocat la o consulație juridică!
În linii mari, procedura divorțului coportă două faze, sau două coordonate dacă vreți să fiu mai plastic: cea scrisă și cea orală!
Dimensiunea scrisă presupune redactarea cererii de chemare în judecată, redactarea intâmpinării de către partea adversă și eventual a răspunsului la întâmpinare de dvs (de fapt de către reprezentantul dvs convențional)!
Ulterior, se fixează primul termen de judecată, se adminsitrează probe și vă antrenați, prin mijloace legale, în tentativa de a obține o soluție favorabilă dvs (mai ales cu privire la capetele accesorii de cerere: obținerea unei pensii de întreținere, stabilirea domiciliului minorului la dvs)
Taxa de timbru este de 100
lei iar onorariul acocatului vi-l comunică acesta!
Avand in vedere varsta copilului tatal nu are nicio sansa sa il castige.Daca aveti unde sa locuiti cu copilul nu veti avea probleme.
Pentru a divorta este insa necesar sa dovediti culpa sotului.
De aceea, avocatul va trebui sa identifice probele care se vor administra in fata instantei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tatăl mai niciodată nu dorește sa stea cu copilul... mereu spune ca este obosit, mereu gaseste altceva de facut in zilele libere sau doarme... singurele probe pe care le detin momentan sunt mesajele in care ma rog de el sa aiba grija de copil... noi locuim impreuna in bucuresti, insa avem domiciliu (in buletine) de DB, la adresa soacrei... in caz de divort, domiciliul copilului va ramane cel din bucuresti? Inca un aspect, tatal nu este angajat cu carte de munca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Virusul Virusul Salutare,în situația în care unul din soți nu vrea să divorteze cum se procedează pentru încheierea divorțului? (vezi toată discuția)
Divort Sandra.R Sandra.R Bună ziua!Sunt născută în Iași,dar m-am căsătorit în Brașov.Acum ,după 13 ani de căsătorie,vreau să divorțez.Întrebarea mea este dacă mă mut ... (vezi toată discuția)
Divort silviaandreea77 silviaandreea77 cum procedez daca vreau sa divortez ,precizez ca sotul nu este de acord (vezi toată discuția)