avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,in cazul in care vreau sa divortez ,iar sotul nu este de acort ,care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac si ce costuri implica?
Este necesar sa formulati actiunea de divort, sa o motivati in fapt si in drept si sa propuneti probe in dovedirea motivelor de divort.
Costurile sunt reprezentate de taxa de timbru al carei cuantum este de 100 de lei in situatia in care va intemeiati actiunea pe disp.art 373 al.1 lit.b) c.civ. si onorariul avocatului daca optati pentru angajarea unui avocat.
Atat taxa de timbru cat si onorariul avocatului constituie cheltuieli de judecata pe care le puteti obtine prin hotararea judecatoreasca de la parat, daca actiunea este admisa in maniera formulata.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Virusul Virusul Salutare,în situația în care unul din soți nu vrea să divorteze cum se procedează pentru încheierea divorțului? (vezi toată discuția)
Divort TESO TESO ce acte am nevoie ptr divort daca am o fetita de 1 an si mergem cu sotul impreuna sa depunem divortul?bunuri comune nu avem ce am avut a impartit deja noi ... (vezi toată discuția)
Divorț + partaj (fără copii) Aaaaaa2 Aaaaaa2 Buna ziua, sunt căsătorit de 5 ani, iar soția mea a părăsit domiciliul acum 4 ani in urma unei altercații bazate pe o relație extraconjugală din partea ... (vezi toată discuția)