avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț + partaj (fără copii)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț + partaj (fără copii)

Buna ziua, sunt căsătorit de 5 ani, iar soția mea a părăsit domiciliul acum 4 ani in urma unei altercații bazate pe o relație extraconjugală din partea ei. Am achiziționat o casa după căsătorie pe numele amândurora pentru care ea nu a cotizat decât cu suma de 3000€ ( avans + rata la casa) . Casa a fost achiziționata cu banii mei dobândiți din vânzarea unei garsoniere + un credit ipotecar făcut la banca. Înțelegerea inițială a fost ca eu sa strâng suma de bani care ii revine și sa mergem la notar pentru a rezolva problema divorțului și a partajului de comun acord. In momentul de fata, am încercat sa o contactez pe Facebook, dar ea nu a răspuns și m-a blocat, prin urmare nu mai am cum sa comunic cu ea. De aceea m-am hotărât sa deschid proces pentru a rezolva problema. As vrea sa știu Care sunt pașii pe care ar trebui sa ii urmez și care sunt șansele ca eu sa fiu nevoit sa ii dau acestei femei jumătate din casa mea. Și de asemenea cât de mult poate sa dureze doar divorțul fără partaj?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Aaaaaa2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 01:06, 15 August 2019
Buna ziua,
Nimeni nu va poate spune ce v.a decide instanta...
Dvs. aduceti toate argumentele, dovezile ce va sustin punctul de vedere si asteptati decizia.
Nu va convine....faceti apel...
Nu ar strica sa angajati si un avocat, daca nu aveti deja.
Aveți și minori?
Divorțul nu durează foarte mult, însă partajul durează, de vreme ce se va dispune inclusiv o expertiză!
Dacă faceți dovada contribuției suplimentare, veți primi mai mult!
Mergeți la un avocat la o consultație juridică pentru a afla toate amănuntele!


Nu avem niciun copil.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
gi-jane2, moderator
Am înțeles, ar trebui să se termine repede!

În linii mari, procedura divorțului comportă două coordonate: cea scrisă și cea orală!
Dimensiunea scrisă presupune redactarea cererii de chemare în judecată, redactarea intâmpinării de către partea adversă și eventual a răspunsului la întâmpinare de dvs (de fapt de către reprezentantul dvs convențional)!
Ulterior, se fixează primul termen de judecată, se adminsitrează probe (inscrisuri, interogatoriu, martori) și vă antrenați, prin mijloace legale, în tentativa de a obține o soluție favorabilă dvs (de exemplu, desfacerea căsătoriei din culpa exclusivă a soției!

Partajul este un proces diferit, taxa de timbru este de 5% din valoarea masei partajabile si se administreaza inclusiv proba cu expertiza!
Puteti solicita atribuirea imobilului în natură și plata unei sulte către soție!
Și dacă ea nu se prezintă? Îngreunează cu ceva situația?

Multumesc!

Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort - tribunal - fara copii/partaj natalia1303 natalia1303 Buna ziua. S-a incercat divortul la notar, dar nu s-a prezentat cealalta parte pentru semnarea finala dupa \"ragazul\" de 30 de zile. Intrebarea mea este: in ... (vezi toată discuția)
Divort silviaandreea77 silviaandreea77 cum procedez daca vreau sa divortez ,precizez ca sotul nu este de acord (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor, fara partaj si cu minor amarasteanu amarasteanu Buna ziua! Daca stie cineva cat dureaza un astfel de proces in Bucuresti si cam cat costa cu totul? (vezi toată discuția)