avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț + partaj (fără copii)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț + partaj (fără copii)

Buna ziua, sunt căsătorit de 5 ani, iar soția mea a părăsit domiciliul acum 4 ani in urma unei altercații bazate pe o relație extraconjugală din partea ei. Am achiziționat o casa după căsătorie pe numele amândurora pentru care ea nu a cotizat decât cu suma de 3000€ ( avans + rata la casa) . Casa a fost achiziționata cu banii mei dobândiți din vânzarea unei garsoniere + un credit ipotecar făcut la banca. Înțelegerea inițială a fost ca eu sa strâng suma de bani care ii revine și sa mergem la notar pentru a rezolva problema divorțului și a partajului de comun acord. In momentul de fata, am încercat sa o contactez pe Facebook, dar ea nu a răspuns și m-a blocat, prin urmare nu mai am cum sa comunic cu ea. De aceea m-am hotărât sa deschid proces pentru a rezolva problema. As vrea sa știu Care sunt pașii pe care ar trebui sa ii urmez și care sunt șansele ca eu sa fiu nevoit sa ii dau acestei femei jumătate din casa mea. Și de asemenea cât de mult poate sa dureze doar divorțul fără partaj?
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Aaaaaa2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 01:06, 15 August 2019
Buna ziua,
Ca se prezinta sau nu divortul ar putea dura doar o infatisare avand in vedere ca sunteti despartiti in fapt de peste 2 ani si, probabil, fiecare aveti viata dumneavoastra, lucru dovedibil cu 2 martori.
Partajul ..... e posibil sa dureze.
Va vor trebui probe si expertiza unui avocat.
Nu îngreunează deloc situația din contră, o face mai facilă pt dvs dacă nu-și exercită dreptul de a se apăra!
Alegeți un avocat (chiar și de pe forum), discutați cu el și stabiliți ce variantă a divorțului vă convine mai mult: din culpa exclusivă a pârâtei, din culpa ambelor părți, pt separare în fapt îndelungată, etc (prin comun acord din cele învederate nu prea sunt șanse).
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Fiind data situația de fata, care ar fi costurile totale ( onorarii, taxe, etc) ale unui divorț? Multumesc
Taxa de timbru este 100 lei, iar onorariul îl aflați direct de la avocatul pe care-l alegeți să vă reprezinte și este confidențial, nu se stabilește pe forum!
Puteți alege inclusiv un avocat de pe forum!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - tribunal - fara copii/partaj natalia1303 natalia1303 Buna ziua. S-a incercat divortul la notar, dar nu s-a prezentat cealalta parte pentru semnarea finala dupa \"ragazul\" de 30 de zile. Intrebarea mea este: in ... (vezi toată discuția)
Divort silviaandreea77 silviaandreea77 cum procedez daca vreau sa divortez ,precizez ca sotul nu este de acord (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor, fara partaj si cu minor amarasteanu amarasteanu Buna ziua! Daca stie cineva cat dureaza un astfel de proces in Bucuresti si cam cat costa cu totul? (vezi toată discuția)