avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu acordul partilor, fara partaj si cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu acordul partilor, fara partaj si cu minor

Buna ziua!

Daca stie cineva cat dureaza un astfel de proces in Bucuresti si cam cat costa cu totul?
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 16:06, 3 Septembrie 2010
Avand in vedere ca din casatorie a rezultat un copil minor,nu se poate divorta prin acord.;)
Dureaza putin, iar costurile sunt reduse...puteti consulta orice avocat din orasul dvs. inscris in catalog. Singura mentiune e ca nu se poate divorta prin acord, eventual din culpa comuna...e suficienta audierea unui singur martor care sa confirme faptul ca nu mai poate continua casatoria.

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
In principiu un divort cu copil si convenit a fi desfacut din culpa comuna si eventual hotarare nemotivata, ar trebui sa nu dureze mai mult de 3 termene, insa avand in vedere ca acum de la data introducerii actiunii se fixeaza deja termene in ianuarie , februarie situatia nu e roza deloc.
Mai este si termenul de redactare al hotararii de 30 de zile intr-un caz fericit, mai aveti 30 de zile apoi termenul de apel care curge de la data comunicarii hotararii deci ceva tot dureaza.
Apoi , costul efectiv evident daca doriti avocat -onorariul acestuia plus taxa de timbru de 39.00 lei si timbru jud. de 0,30 lei.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
divort prin acord, un singur termen
Divortul prin acord este exclus pentru ca aveti un copil si deci nu sunt indeplinite conditiile art.38 al.2 c.fam.
Varianta care ramane cand partile se inteleg este culpa comuna si hotararea nemotivata, cea mai convenabila varianta fiind aceasta.
Am estimat un maxim de 3 termene pentru ca aveti si ancheta sociala de facut si cate 2 martori de audiat sau cate unul dupa conveniti.
Si nu divortul ar fi o problema ci aceste termene kilometrice care ne dispera si pe noi si pe justitiabili.
Ultima modificare: Vineri, 3 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort crissalex1970 crissalex1970 Buna ziua .Numele meu este Cristina,locuiesc in Constanta.As dori sa stiu cat dureaza un divort ,,costurile lui etc.Mentionez ca nu exista copii minori ... (vezi toată discuția)
Divort mica-mihaela mica-mihaela Va rog frumos sa-mi comunicati ce ar trebui sa stiu in cazul in care doresc sa divortez. Nu este cazul partajului, dar exista un copil minor. Sunt procese ... (vezi toată discuția)
Divort florinlacan florinlacan Buna ziua, as dori sa imi spuneti cat dureaza desfacerea unei casatorii in urma careia a rezultat un copil minor si care sunt costurile unui divort si daca e ... (vezi toată discuția)