avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu coloana de gaze din scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu coloana de gaze din scara blocului

In 2009 un locatar a fost evacuat din apartament,iar coloana de gaz metan a ramas nefolosita,cand a reziliat si contractul cu cei de la gaze.In momentul actual mai multi locatari,printre care si subsemnatul,dorim sa ne separam cu gazul metan,dar fostul locatar nu vrea sa aprobe sa ne legam de coloana de gaz metan,pe motiv ca este in litigiu cu apartamentul la tribunal si coloana de gaz metan face parte din acest litigiu.Ce solutie legala trebuie sa gasim sa ne putem lega de aceasta coloana de gaz metan?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:08, 26 Iunie 2014
Atat timp cat coloana de gaz se afla pozata pe partea comuna a imobilului de locuit in comun,care este temeiul legal pe care il invoca ex proprietarul ?
Eventual ex proprietarul poate ridica pretentii asupra portiunii de instalatie care ii deserveste apartamnetul dar nu poate ridica pretentii asupra intregii instalatii-decat in condititiile in care dovedeste ca detine calitatea de proprietar a acesteia-or norma in vigoare prevede posibilitatea instalarii de instalatie gaz cu acordul majoritatii proprietarilor-care achita cota parte a instalatiei
Ex locatarul zice ca are acte pe coloana de GM,care face parte din litigiu.A venit cu evaluatorul de la tribunal pentru evaluare si ar fi spus ca nu poate fi vanduta.Cota parte de unde,daca ...cui sa fie achitate ?
Instalatia de gaze nu se vinde
Este vorba de achitare de cota parte ce revine fiecarui proprietar care intelege sa se bransaze la instalatia de gaz
@npn587,
Ca sa intelegem ce spuneti va rog sa fiti mai exact.
Discutati probabil de o instalatie de gaz suplimentara si nu de aceea comuna care era pe casa scarii inca din constructie, da?
Daca e asa, cel ce a platit este si proprietar al acelei instalatii. Daca vecinul dumneavoastra a platit singur instalatia, este unic proprietar, iar daca au platit mai multi, sunt mai multi proprietari. Acordul pentru a se bransa si altii la acea instalatie poate fi dat de oricare dintre coproprietari, daca solicitantii platesc si ei.
Coloana de GM este construita dupa ce s-a mutat locatarul despre care vorbim.Pe scurt istoricul:-apartamentul respectiv a fost ocupat de o persoana ce a fost evacuata datorita restantelor mari la intretinere,in urma judecarii la tribunal si apartamentul scos la licitatie,
-la licitatie apart. este castigat de o persoana,care vinde apart.dupa cateva luni,
-cea de a doua persoana ,vinde apart.unei, a treia persoana,dupa cateva luni, la fel ca prima persoana,
-a treia persoana ,este locatarul care construieste coloana de GM cu acordul asociatei de propietari si a majoritatii locatarilor,fiind apoi evacuata in urma anularii licitatiei.
In momentul de fata suntem 8-9 persoane ce dorim separatie de GM,ne invartim in cerc in urma faptului ,ridicari din umeri.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
npn587, utilizator

Alte discuții în legătură

Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)
Comunicarea presedintelui cu membrii asociatiei tiberiu8mai tiberiu8mai Buna ziua. Asi vrea sa stiu care este forma oficiala de atentionare sau avertizare a unuia sau a mai multor locatari care comit sau pregatesc savarsirea de ... (vezi toată discuția)
Acorduri gaze naturale lucitanase lucitanase Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva. Detin un apartament si pe scara unde locuiesc vreau sa ma racordez la gaze. Am vorbit cu o firma ... (vezi toată discuția)