avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comunicarea presedintelui cu membrii asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comunicarea presedintelui cu membrii asociatiei

Buna ziua. Asi vrea sa stiu care este forma oficiala de atentionare sau avertizare a unuia sau a mai multor locatari care comit sau pregatesc savarsirea de nereguli legate de partea comuna intr-un bloc de locuinte ? Exista formulare-tip pentru astfel de actiuni sau scriu eu cumva sa fie cat mai oficiala avertizarea cu expunere de legi si articole, etc ?In rubrica cu documente utile din Avocatnet.ro nu am gasit asa ceva in afara de probleme legate de plata utilitatilor....Va multumesc din nou !
Cel mai recent răspuns: Ada579 , utilizator 05:31, 17 Septembrie 2024
nu exista formulare tip pentru astfel de probleme
Nu este legal prevazut tipizat pentru astfel de probleme
Pentru raspuns la obiect se impune sa detaliati speta cu care va confruntati
Sunt 2 situatii distincte "se pregatesc" vs "comit"
In situatia "pregatirii savarsirii de neregul legate de partea comuna " ,care probabil nu se realizeaza de catre proprietar prin atentionare,presedintele de asociatie nu poate avea premonitia care dintre proprietarii din condominiu este mai predispus a savarsi nereguli
In situatia comiterii de nereguli legate de partea comuna,presedintele de asociatie in interesul general al proprietarilor poate solicita proprietarului -in limitele competentei -sa readuca spatiul la forma anterioara interventiei/modificarii
@tiberiu8mai,
Sunt mai multe feluri de comunicare intre conducerea asociatiei si membrii asociatiei.
De fiecare data cand un proprietar vine la sediul asociatiei i se poate comunica verbal, i se poate explica unde se arunca gunoiul, de ce nu este voie sa se fumeze in lift, de ce trebuie sa mai stingem lumina pe casa scarii ziua in amiaza mare, de ce trebuie sa se citeasca apometrele s.a.m.d.
Multe din acestea pot fi afisate din cand in cand, mai ales atunci cand se simte nevoia. Acum cateva zile un proprietar da telefon presedintelui, foarte suparat, pentru ca un vecin s-a apucat de ceva de reparat in casa si este ora 13,30 si el nu poate sa-si adoarma copilul... Sigur ca imediat presedintele (nefiind in localitate) a sunat tot prin telefon la vecinul care repara rugandu-l sa faca o pauza pana dupa ora 16, ca asa este regulamentul aprobat in adunarea generala, ca e bine sa-i respectam pe vecini... Si-acesta s-a suparat dar dupa cateva minute a facut liniste.
Este si convorbirea telefonica o forma de comunicare, ca si mesajul prin email, anunturile afisate in casa scarii, in lift, la fiecare sedinta de comitet, la fiecare adunare generala ori chiar scrisoare prin posta cu confirmare de primire in unele cazuri cand celelalte forme de comunicare nu sunt posibile.
Daca ne spuneti concret ce vreti sa comunicati poate va ajutam tot concret cu formulare mesajului, anuntului, scrisorii...
Sa nu credeti ca am raspuns altui mesaj. Eu vad ca dumneavoastra vretiu sa-i "atentionati si avertizati", dar eu nu agreez asemenea expresii si prefer comunicarea ca de la vecin la vecin.

Domnule adriantot, de luni de zile incerc sa conving un locatar ca daca vrea sa continue cu instalarea tevii de gaz metan de la parterul blocului pana la el la etajul 4 trebuie sa obtina acceptul asociatiei de locatari,fiindca trebuie sa perforeze planseele dintre etaje pentru introducerea tevii de gaz metan,acest lucru insemnand modificarea si a aspectului si a destinatiei partii comune care in acest caz esta casa scarii de la parter pana la etajul 4.Acum ameninta ca vine cu firma de instalatori si isi instaleaza teava cu orice pret. Locatarii nici nu vor sa auda de teava lui pentruca nu intereseaza pe nimeni acum in bloc sa-si instaleze centrale pe gaz si plus de asta oamenii sunt suparati pe el pentruca tot ameninta si vorbeste urat. In doua sedinte din acest an i s-a spus clar ca nu semneaza nimeni pentru gazul lui.Gresesc eu cumva cu legea 230/2007,actualizata ce priveste drepturile si obligatiile proprietarilor,sau nu ?. M-am gandit ca nu ar fi rau sa-i trimit o recomandata in care sa stipulez legea 230/2007 ,in speta capitolul 3,articolul 11,punctul 2 ,in care se face referire la aspect si destinatie ,in cazul nostru casa scarii. Abia astept raspunsul dumneavoastra ! Va salut.
Nu cred ca o firma autorizata lucreaza in cazul acesta fara proiect si autorizatie de constructie. Iar aceasta se obtine de la primarie unde trebuie prezentat un dosar care trebuie sa contina printre altele si stampila asociatiei (precum si un tabel cu semnaturile colocatarilor).

P.S: la noi pe scara tocmai si-a montat un locatar centrala de apartament.

(Editat: va rog sa nu mai preluati prin citat textul integral al altui utilizator. Dialogati normal ca si cum ati fi fata in fata cu persoana si nu-i repetati cuvintele)
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu coloana de gaze din scara blocului npn587 npn587 In 2009 un locatar a fost evacuat din apartament,iar coloana de gaz metan a ramas nefolosita,cand a reziliat si contractul cu cei de la gaze.In momentul actual ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie ... mihai_radu_2022 mihai_radu_2022 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie de sfatul Dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc la etajul 2. Instalatia de distributie ... (vezi toată discuția)