avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comunicarea presedintelui cu membrii asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comunicarea presedintelui cu membrii asociatiei

Buna ziua. Asi vrea sa stiu care este forma oficiala de atentionare sau avertizare a unuia sau a mai multor locatari care comit sau pregatesc savarsirea de nereguli legate de partea comuna intr-un bloc de locuinte ? Exista formulare-tip pentru astfel de actiuni sau scriu eu cumva sa fie cat mai oficiala avertizarea cu expunere de legi si articole, etc ?In rubrica cu documente utile din Avocatnet.ro nu am gasit asa ceva in afara de probleme legate de plata utilitatilor....Va multumesc din nou !
Cel mai recent răspuns: Ada579 , utilizator 05:31, 17 Septembrie 2024
Problema la dv. in asociatie, la care dv. sunteti presedinte sau administrator poate, calitate in care ar trebui sa judecati cat mai obiectiv posibil, este ca s-a pornit de pe o baza conflictuala fara sa se cunoasca macar cateva detalii.

In toate blocurile in care s-au montat CT-uri s-a procedat similar, s-a gaurit pardoseala holurilor. Nu se darama blocul.
Oamenii sunt invidiosi si nu vor sa-i dea acordul, el injura si vorbeste urat pentru ca nu-si poate face treaba......in loc de a sti ca acea gaura nu inseamna nimic, iar domnul cu pricina sa-si cunoasca interesul, colaborand cu vecinii sai, s-a nascut conflictul....nu si nu, ala da si da.....

Mai bine v-ati gandi la un formular prin care sa-i dati acordul cu conditia ca ulterior sa participe la toate lucrarile de reparatii a conductelor de caldura si apa calda pe care le veti face, dar si la partea de caldura "la comun". Ca aici e adevarata problema. El isi va pune teava pana la el, dar cand va fi vorba sa ii repartizati si lui aceste cheltuieli o sa aveti scandaluri nesfarsite.
Am citit cu atentie prezentarea dumneavoastra si ma gandesc daca nu cumva locuiti chiar in acest bloc,atat de clar si la obiect ati facut comentariul. La noi in bloc sunt probleme conflictuale vechi care parca nu se mai termina si de cand sunt presedinte ,de doar 2 luni ,am aflat mult mai multe mizerii decat am cunoscut pana acum. Am retinut cu mare interes sfatul legat de acordul asociatiei. Va multumesc si sper ca imi veti mai raspunde si altadata pentruca am inca multe probleme de rezolvat aici si acest program pe internet cu VOI este grozav !
In multe blocuri exista o instalatie de gaz care alimenteaza doar aragazul din bucataria fiecarui proprietar pentru prepararea hranei.
Apa calda si caldura este asigurata prin reteaua comuna, aceea pe intregul oras.
De cativa ani buni a aparut posibilitatea debransarii de la comun si instalarii centralelor de apartament care asigura apa calda si caldura. Pentru aceste centrale de apartament a fost necesara alta instalatie de gaz, cu repartitor la scara, coloane mai groase..., iar cei care si-au instalat asa ceva nu mai folosesc (s-au debransat) gazul din coloana cea subtire si comuna tuturor.
In asociatiile unde oamenii s-au gospodarit bine, aceasta noua instalatie, cu un nou repartitor, a fost proiectata si dimensionata ca la ea sa se poata bransa toate apartamentele pe masura ce vor dori acest lucru.
Furnizorul de gaz accepta ca pe aceeasi scara sa fie doar instalatia initiala (comuna de la constructia blocului) si inca una noua (cea pentru centrale de apartament). Nu accepta o a treia instalatie de gaz. Asta este regula, dar cine stie poate ca sunt si exceptii!

Dupa cum spuneti, un proprietar vrea acum prelungirea coloanei celei noi, ceea ce este absolut normal. Numai ca o sa aveti mereu necazuri pentru ca omul cheltuieste acum si-apoi va trebui ca fiecare nou solicitant sa-i ceara acordul lui si el va avea pretentia sa i se plateasca s.a.m.d.
Asa ca cea mai buna solutie este sa discutati in comitet si cu proprietarii de pe scara si sa suportati toti proprietarii (mai putin cel care a instalat coloana la parter), costurile acestei instalatii.
In felul acesta asociatia este proprietar al instalatiei.
Pe masura ce vor solicita si ceilalti bransarea la aceasta noua instalatie, asociatia o sa-i dea acordul verificand daca a platit cota ce-i revenea la instalarea acesteia sau incasand banii cu ocazia eliberarii acordului din partea asociatiei.
Asa faceti o treba gospodareasca si fara certuri intre vecini, macar pe aceasta tema.
Ii voi propune locatarului si celorlalti asociati sa prelungim teava pe cheltuiala tuturor. Va multumesc pentru sfat si va salut !
Buna ziua,
Daca se poate forma un grup pe whatsup pe numarul de telefon al asociatiei de proprietari pentru comunicari intre locatari si presedinte/administrator ?
. Daca legea asociatiei... reglementeaza acest lucru ??
Pot fi si comunicari de siguranta/securitatea, folosirea condominului... locuintelor?
Multumesc , Ada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu coloana de gaze din scara blocului npn587 npn587 In 2009 un locatar a fost evacuat din apartament,iar coloana de gaz metan a ramas nefolosita,cand a reziliat si contractul cu cei de la gaze.In momentul actual ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie ... mihai_radu_2022 mihai_radu_2022 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie de sfatul Dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc la etajul 2. Instalatia de distributie ... (vezi toată discuția)