avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal, permis auto.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal, permis auto.

Am facut accident rutier in august 2013, mi-a pus etilotestul si mi-a iesit 0,79, mi-a facut dosar penal, primul avocat mi-a zis ca trebuie sa astept si bineinteles am asteptat 10 luni si nimic, acum mi-am lat alt avocat si mi-au facut 2 prieteni caracterizari, sa i le duc avocatului, mentionez ca lucrez in armata. Imi pot lua dovada de permis ? Este grav ?
Este grav in functie de alcoolemie care probabil va iesi foarte mare.
Era bine daca avocatul va obtinea dreptul de a conduce o vreme.
Probabil ca vor trece multi ani pana sa mai conduceti daca nu primiti o amenda administrativa si daca va iese alcoolemia mare veti fi condamnat...ced eu...
Acum imi mai pot lua dreptul de a conduce ? Nu m-a chemat nimeni nicaieri, si pol nu stie ca lucrez in armata
Daca a iesit 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, in sange a iesit undeva dublu acestei valori, conteaza mult si situatia de fapt dar de principiu la aceste valori nu cred sa scapati fara condamnare, cred ca ar trebui sa mergeti sa platiti probele de sange in primul rand, altfel, asteptati mult si bine.Nici vorba de permis pe durata procesului, iar daca veti fi condamnat in urma hotararii ramase definitiva, permisul se anuleaza.
La sange mi-a iesit 0,90 am inteles, pentru ca mi s-a pus etilotestul la ora 16 si m-a dus la probe la ora 02:30 dimineata. Am platit probele de a doua zi de cand s-a intamplat.
Mie mi-a spus avocatul ca pot scoate dovada de circulatie pe timpul procesului. Este bine sa o scot, imi afecteaza undeva daca scot ?

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0,52 mg/l in aerul expirat PopescuGeorge PopescuGeorge Am fost prins conducand un vehicul doar de la un vecin pana acasa o distanta de 50 metri si nu eram pe un drum public cu circulatie intensa. La etilotest a ... (vezi toată discuția)
Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)