avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0,52 mg/l in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0,52 mg/l in aerul expirat

Am fost prins conducand un vehicul doar de la un vecin pana acasa o distanta de 50 metri si nu eram pe un drum public cu circulatie intensa. La etilotest a iesit a iesit 0,52 iar dupa 3 ore la IML la recoltare proba a iesit 1,70 mg/l in sange apoi la 1 ora a iesit 1,20. Stiam ca alcolemia in sange e dublu celei in aer expirat, nu inteleg de ce a iesit 1,70, nu am facut contestatie.
As dori sa stiu daca este infractiune si la cat ma poate incadra judecatorul. Cum sa procedez? daca fapta va fi trecuta in cazier, dupa ce perioada se sterge? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:14, 3 Decembrie 2010
Este infractiune ca lumina zilei :) ... desi acest lucru trebuie sa il stiti daca posedati permis de conducere .
Dosarul penal vine de la sine ...
In ceea ce priveste alcoolemia , se pare ca era in urcare .
Puteti solicita o recalculare , dar acest lucru il veti stabili cu avocatul dvs .
Cel mai probabil veti fi trimis in judecata si condamnat la o pedeapsa .
In functie de pedeapsa veti sti si cand veti putea fi reabilitat , adica fapta sa vi se stearga din cazierul judiciar .
In urma condamnarii , permisul se anuleaza .
Momentele in care ati fost testat cu etilotestul si cel in care vi s-a recoltat prima proba de sange erati pe panta ascedenta a diagramei alcoolemie-timp. Este clar ca este vorba de o infractiune cu consecintele ce decurg din prevederile Codului rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt alcool la volan aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa buna ziua ma numesc enache am o problema foarte mare sunt disperat ,am fost oprit de un echipaj de politie :( si mau pus sa suflu in etilotest si mia iesit ... (vezi toată discuția)
Posibilitate permis anulat 5oopoisons 5oopoisons va prezint si eu o situatie ; testat cu alcooltestul am aut 052 mi sa recoltat la iml si cele 2 probe nu mi sa cerut sa le platesc (unde le platesc) mi sa ... (vezi toată discuția)
0.42mg alcool in aerul expirat. ruxandrapl ruxandrapl Buna ziua, Aseara un prieten a fost oprit de politie si testat cu etilotestul, in aerul expirat i-a iesit o alcoolemie de 0.42 mg, apoi a fost dus la ... (vezi toată discuția)