avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie neplatita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie neplatita

buna dimineata as avea si eu o intrebare dam divortat in anul 2010 de sotie instanta mia incredintat mie copilu prin custodie unica dupa 2 luni sotia sa intors acasa si am primito inapoi dar noi nu neam inpacat legal si am convietulit inpreuna pina acum 2 saptamini cand a plecat iar de acasa in acest timp ea a muncit timp de 1 an in cei 4 de cand neam inpacat si nu aducea bani in casa era obligata sa plateasca pensia alimentara de 150 acum vreau sa o dau in judecata pt abandon de familie si mia spus ca nu am cum ca si ea a adus banii in casa si ca a locuit la mine si cere custodie comuna mai poate fi schimbata custodia daca am hotarare judecatoreasca si irevocabila
Cel mai recent răspuns: asy28 , utilizator 20:30, 29 Iunie 2014
Da, poate obtine ca si dansa sa exercite autoritatea parinteasca, chiar daca aveti o hotarare, situatia se poate schimba prin alta hotarare. In ce priveste situatia copiilor, nu exista autoritate de lucru judecat.
In ce priveste pensia, daca nu va da 3 luni de cand a plecat ii puteti face plangere pt abandon.
Puteti sa incercati s-o executati silit, teoretic puteti recupera pensia pe ultimii 3 ani, nu si daca face contestatie si dovedeste ca a contribuit la intretinerea copilului pe perioada cat ati stat impreuna, v-ati gospodarit practic impreuna.
Nu ii puttei face acum plangere pt abandon, practic femeia a plecat de langa copil de 2 saptamani. Ar fi o plangere facuta cu rea credinta si puteti raspunde penal.


da dar ea a mai plecat de acasa pina acum de cateva ori si in toata perioada asta de cand a venit a plecat a venit si nu a lucrat tot eu am intretinuto
dar am inteles ca chiar daca a locuit cu mine ia era obligata sa plateasca pensia alimentaracare a fost obligata prin hotararea judecatoreascairevocabila ca a avut termen 30 de zile sa faca contestatie si nu a depus nimik
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Si ati asteptat 4 ani ca sa constatati ca nu plateste ? De ce nu i-ati cerut sa plateasca in 2011,in 2012 ?

folositi functia editeaza cand vreti sa va completati un mesaj, multumesc.
iam spus sa plateasca dar nu avea servici si mia spus ca o sa dea pensia cand se angajeaza
Daca nu are venituri din ce sa plateasca pensia de intretinere la care afost obligata de catre instanta si nici bunuri care sa fie executate silit, nu prea aveti ce sa faceti decat sa asteptati.

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa divort pentru datorii comune paul1973 paul1973 cum pot face pe cineva sa isi aduca aminte de datoriile comune?mai concret am luat un credit de nevoi personale pe numele meu,prin 2006,mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Parasirea domicililui Plumb979@gmail Plumb979@gmail Mia luat fetita 1an si 7luni de acasa si baiatu de8 ani ia dus la parinti ei fara sa stiu eram in timpul servicilui ea a mai stat 4zile si a plecat si ea ca sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita din strainatate casanova30bc casanova30bc Sunt un tatic care am castigat procesul de divortz si custodia copilului mi sa acordat mie,fosta sotie lucreaza in UE,legea a hotarat ca ea sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)