Sunt un tatic care am castigat procesul de divortz si custodia copilului mi sa acordat mie,fosta sotie lucreaza in UE,legea a hotarat ca ea sa-mi plateasca pensie alimentara din momentul introducerii actiunii,deci ar avea de platit pe 18 luni in urma,eu am primit hotararea dar nu stiu daca si ea a primito,intrebarea mea este:Daca ea nu vrea sa plateasca nimic,avand in vedere ca e in UE,sau cum pot afla daca a primit hotararea?Ce masuri se pot lua daca va refuza sa plateasca?Legea a obligato la plata a 1/6 din salariu minim,dar care salariu din Romania sau din UE?Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.Va multumesc!
hotararea se comunica partilor la adresa procesuala.Ar fi bine sa va asigurati ca instanta a avut in timpul procesului adresa corecta a mamei copilului.Masura pe care puteti s-o luati impotriva sa, daca nu plateste, este de ai face plangere penala pentru abandon de familie."Socoteala" se poate face dupa toate veniturile care le realizeaza.
cu plangerea penala nu veti reolva mai nimic. cel mai probabil se va dispune NUP . indicat ar fii ca in caz de neplata a pensiei de intretinere, sa va adresati unui executor judecatoresc.