avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara platita din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara platita din strainatate

Sunt un tatic care am castigat procesul de divortz si custodia copilului mi sa acordat mie,fosta sotie lucreaza in UE,legea a hotarat ca ea sa-mi plateasca pensie alimentara din momentul introducerii actiunii,deci ar avea de platit pe 18 luni in urma,eu am primit hotararea dar nu stiu daca si ea a primito,intrebarea mea este:Daca ea nu vrea sa plateasca nimic,avand in vedere ca e in UE,sau cum pot afla daca a primit hotararea?Ce masuri se pot lua daca va refuza sa plateasca?Legea a obligato la plata a 1/6 din salariu minim,dar care salariu din Romania sau din UE?Va rog daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:40, 3 Februarie 2010
hotararea se comunica partilor la adresa procesuala.Ar fi bine sa va asigurati ca instanta a avut in timpul procesului adresa corecta a mamei copilului.Masura pe care puteti s-o luati impotriva sa, daca nu plateste, este de ai face plangere penala pentru abandon de familie."Socoteala" se poate face dupa toate veniturile care le realizeaza.
cu plangerea penala nu veti reolva mai nimic. cel mai probabil se va dispune NUP . indicat ar fii ca in caz de neplata a pensiei de intretinere, sa va adresati unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum primesc pensia alimentara platita din strainatate casanova30bc casanova30bc Buna ziua ,sunt un parinte care am terminat procesul de divort,am primit hotararea in care se mentioneaza clar ca am castigat custodia copilului in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Divort,pensie, alocatie miky3110 miky3110 Buna seara. As dori sa aflu daca in timpul unui proces pentru custodia unui copil in varsta de 5 ani aflat la mama, tatal poate sa refuze plata alocatiei pe ... (vezi toată discuția)
Penal-neplata pensie de intretinere minor liana32 liana32 am judecata in caz penal cu fostul sot pt neplata pensiei alimentare ce se intampla daca el nu se prezinta? (vezi toată discuția)