avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort,pensie, alocatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort,pensie, alocatie

Buna seara. As dori sa aflu daca in timpul unui proces pentru custodia unui copil in varsta de 5 ani aflat la mama, tatal poate sa refuze plata alocatiei pe motiv ca este pe numele lui iar plata pensiei alimentare sa o plateasca atunci cand doreste.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:53, 7 Iulie 2012
Evident ca nu.
Puteti face plangere penala in acest sens, daca nu a platit vreme de mai multe luni pensia de intretinere stabilita anterior de o instanta de judecata, chiar daca exista un proces de custodie (ce poate dura si mai mult de un an).
Procesul de custodie nu suspenda plata pensiei de intretinere. Ea va trebui platita retroactiv fiind vorba despre o obligatie cu caracter alimentar, de la data introducerii actiunii, nu doar atunci cand avem chef.

Daca anterior exista o hotarare de divort si de obligare la plata pensiei, puteti face plangere penala pt abandon de familie daca tatal are venituri si timp de 2 luni consecutiv refuza plata pensiei cu rea-credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara VoicaPa VoicaPa Parintii mei s au despartit in '96. In sent. de divort scrie ca tatal meu este obligat la plata pensiei alimentare, insa nu mi a dat nici un ban. Ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara emma_ema emma_ema Buna ziua, Am un copil de 11 ani dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean strain, recunoscut la varsta de 8 ani. Tatal a obtinut in 2011 permis de sedere ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)