avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mama stimulent de insertie si tata CIC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mama stimulent de insertie si tata CIC?

Buna ziua. Fetita mea s-a nascut pe 11.09.2013, iar eu am optat pentru concediu cresterea copilului in varsta de pana la un an. Din luna august cand ma intorc la munca (cu o luna mai devreme ca sa isi ia si tatal o luna de concediu), poate tata beneficia de concediu crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani fetita? si eu sa beneficiez de stimulentul de insertie? sau beneficiem de ele alternativ. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:07, 24 Iunie 2014
1. - Tatal poate intra in concediu crestere copil (CCC) cel putin o luna dar numai pana a varsta copilului de 1 an asa cum a fost optiunea dvs. initiala (aceasta optiune nu se mai poate modifica).
- Nu se poate beneficia in acelasi timp si de indemnizatie pentru CCC si de stimulentul de insertie, chiar daca sunt solicitate fiecare de alt parinte.

2. Mama copilului, care a intrat prima in CCC, va beneficia de stimulentul de insertie dupa ce va implini copilul 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii privind suplimentul de insertie vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua, As dori si eu niste informatii referitoare la suplimentul de insertie. Fetita mea s-a nascut pe 24 septembrie 2014. Cand ar trebui sa ma intorc ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ramona727 ramona727 am o fetita nascuta in data de 27.08.2012 si inca nu am intrat in concediu de crestere a copilului.Daca aleg un an, in ce luna trebuie sa revin la locul de ... (vezi toată discuția)