avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

societate comerciala

buna ziua.cum poate ajuta o societate comerciala persoane cu handicap?ce pasi trebuie urmati?
Cel mai recent răspuns: ADRIANA HEGEDUS , Contabil 21:16, 24 Iunie 2014
in ce fel se doreste acest ajutor. Se poate face o sponsorizare, sau se poate angaja persoana cu handicap in conditiile legii.
o sponsorizare dar nu stiu cum se procedeaza
In baza unui contract de sponsorizare. Aceste sume sunt deductibile pentru societate numai daca este pe profit cf. art. 21 al p " cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul «cifra de afaceri» această limită se determină potrivit normelor;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.
Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% din impozitul pe profit Mantea Constantin Mantea Constantin Firmele pot sa doneze 2% din impozitul pe profit in 2015? (vezi toată discuția)
20% din impozitul pe profit virat catre o institutie non profit damian1977 damian1977 Buna ziua! Va rog, fiind agent economic la sfarsitul acestui an mai pot vira 20 % din impozitul pe profit datorat statului catre o institutie non profit, asa ... (vezi toată discuția)
Bursa privata - exista vreo reducere a bazei impozabile pentru cel care ofera? florentina65 florentina65 Bursa privata oferita de o persoana juridica si care are ca beneficiar o persoana fizica cu domiciliul in Romania, beneficiază de reducerea bazei impozabile ... (vezi toată discuția)