avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bursa privata - exista vreo reducere a bazei ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bursa privata - exista vreo reducere a bazei impozabile pentru cel care ofera?

Bursa privata oferita de o persoana juridica si care are ca beneficiar o persoana fizica cu domiciliul in Romania, beneficiază de reducerea bazei impozabile pentru cel ce ofera bursa? Mentionez ca bursa privata este pentru un master in strainatate. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 18 August 2015
Art.21 C.fisc.
...
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
...
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul «cifra de afaceri» această limită se determină potrivit normelor;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% din impozitul pe profit Mantea Constantin Mantea Constantin Firmele pot sa doneze 2% din impozitul pe profit in 2015? (vezi toată discuția)
Societate comerciala aura19731991 aura19731991 buna ziua.cum poate ajuta o societate comerciala persoane cu handicap?ce pasi trebuie urmati? (vezi toată discuția)
Acordare sponsorizare simomagda simomagda Buna ziua, o microintreprinderi platitoare impozit venit 3% , doreste sa acorde o sponsorizare, un ajutor unui bolnav in limita deductibilitatii. Se aplica ... (vezi toată discuția)