avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Antecedente penale. Cand pot da de permis?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Antecedente penale. Cand pot da de permis?

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca pot da de permis in momentul asta sau ce trebuie sa fac pentru a putea da. Asta este sentinta primita pe 14 martie 2011:

* In temeiul art. 33 lit. a si b,art. 34 lit. b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa de 1 an inchisoare.
* Pe durata si in conditiile prev. de art. 71 Cod penal,inculpatului ii vor fi interzise drepturile prev. de art. 64 lit. a teza a II-a,si lit. b Cod penal
* In temeiul art. 81,82 Cod penal si art. 71 alin. 5 Cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si a pedepselor accesorii aplicate pe o durata de 3 ani,acesta constituind termen de incarcerare pentru inculpat.
Pentru ce anume ati fost condamnat? daca nu este pentru vreo infractiune in legatura cu legistlata rutiera puteti da linistit de permis .
Am fost condamnat pentru condus fara permis, cu alcool. In cazul in care pot da, imi trebuie ceva in plus cand depun dosarul? Banuiesc ca pe cazier apare chiar daca au trecut 3 ani?
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2014
Vtgh, utilizator
Nu stie nimeni?
Cred că puteți da un nou examen petnru obținere permis, întrucât, conform legii, a trecut un an de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Pedepsele accesorii sunt suspendate pe perioada termenului de încercare.
Scoateți și un certiificat de cazier judiciar judiciar și vedeți dacă mai apre condamnarea.
Daca ati fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dvs neavand niciodata permis(art.86 alin.1), este necesar sa va reabilitati pentru a sustine examen, art.116 din OUG 195/2002, nu se aplica in cazul dvs. Oricum din cate observ este posibil sa fi intervenit reabilitarea de drept daca au trecut 3 ani de la hotararea ramasa definitiva. Daca totusi mai apare in cazier, trebuie sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.

Alte discuții în legătură

Interpretare hotarare judecatoreasca coco_700 coco_700 ...condamna inculpatul C.B.A.pentru savirsirea infractiunii de \"ucidere din culpa\" prev. si ped.de art178cp,cu aplicarea art.74 lit.a cod penalart.76 lit d ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis ionel89 ionel89 Buna ziua .. dupa o condamnare finalizata in data de 27.01.2012, unde culpa a fost comuna, iar finalizarea spune: \\"\\"fără antecedente penale, pentru ... (vezi toată discuția)
Condamnat definitiv - termenul de redobandire permis auto ionel89 ionel89 dupa cat timp pot redobandi inapoi permisul auto dupa o decizie ca aceasta. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din ... (vezi toată discuția)