avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie plata impozit auto
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie plata impozit auto

Buna ziua,va rog o lamurire.Am primit o somatie de plata pentru impozit auto.Debitul apare din 2003 pe un auto vandut,in contextul in care impozitele la dir.de taxe si impozite locale a fost achitat in fiecare an.Pana acum nu am aparut niciodata cu restanta.Anul trecut in iulie am radiat o masina si am avut nevoie de certificat fiscal.In respectivul certificat datoriile erau 0.Il am depus la politie in dosarul de radiere.Este normal dupa atatia ani sa primesc o astfel de somatie?Va rog o lamurire,dar si cu trimitere la art.de lege pentru ca nu pot lasa lucrile asa.Multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:52, 26 Iunie 2014
Conteaza daca l-ati radiat sau nu cand l-ati vandut. Neradiat de pe rolul dvs trebuia sa fi platit impozit. Nu ati platit, aveti posibilitatea sa contestati invocand prescriptia. Daca ati platit faceti dovada, daca l-ati radiat, la fel, contestati.
Incercati intai sa lamuriti cu administratia financiara.
Respectiva masina este vanduta de 12 ani.Pentru ea eu nu am mai platit impozit de atunci.Nu stiu cum a aparut acum.Dupa cat timp se prescriu impozitele?
Am inteles ca ati vandut-o, dar ati radiat-o?
dreptul e prescris pt datorii mai vechi de 5 ani.
Poate aparea o anomalie datorita faptului ca in anii trecuti nu puteai radia in momentul vanzarii ci numai dupa ce cei de la Administratie primeau Certificatul de Radiere de la Politie.
Am patit si eu acest lucru si a trebuit sa caut acul in carul cu fan.
Problema mare la mine este ca eu nu mai am nici un act de la respectiva masina.Nu stiu cum as putea rezolva aceasta problema.Nu stiu de un unde sa incep sa caut.Multumesc pentru toate raspunsurile si va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.

Alte discuții în legătură

Pv. mario78 mario78 am vandut o masina pe data de 06.06.2005,in aceasi zi am fost la financiar cu actul de vanzare-cumparare si am scos-o din evidenta mea.In 2008 ma trezesc cu o ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Impozit pt mijloc de transport-persoana decedata ContSters280284 ContSters280284 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 4 ani. In primele luni dupa deces am dezbatut succesiunea in urma ... (vezi toată discuția)