avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pt mijloc de transport-persoana decedata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pt mijloc de transport-persoana decedata

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 4 ani. In primele luni dupa deces am dezbatut succesiunea in urma careia eu si mama am mostenit casa si un mijloc de transport(moped) pe care platim impozitul (totul a fost trecut pe numele nostru). Anul acesta am primit o somatie de la finante, pe numele tatalui, ca are de platit un impozit restant de 4 ani pe un alt mijloc de transport(motocicleta) de existenta careia nu mai stim nimic(cei de la finante spun ca apare inregistrata din 1979 la ei). Ce sunt obligata sa fac in aceasta situatie? Cei de la finante imi cer sa platesc restanta.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:55, 10 Februarie 2013
Bunul respectiv motocicleta,a facut parte din masa succesorala ?
Daca nu a facut parte din masa succesorala ,depuneti copie dupa certificatul de deces al proprietarului la administratia fiscala
nu a fost cuprins in masa succesorala, nu exista la data dezbaterii(sau cel putin in declaratia fiscala data de la finante nu era trecut atunci). Au deja dovada ca este decedat. Le-am dus copie in momentul in care am cerut impozitul pe numele mamei si al meu
Aveti doua solutii:

1. Mergeti la impozite si taxe si cereti elementele de identificare ale motocicletei, eventual dosarul fiscal, nefiind radiata de la ei, trebuie sa existe si dosarul fiscal. Dupa mergeti la politie, la inmatriculari si faceti o cerere prin care cereti daca acel motor, mai apare inregistrat in circulatie(posibil sa nu fie, deoarece in 2001, trebuiau schimbate nr de inmatriculare, neprezentandu-se a fost radiata conform art.6). Documentul de la politie il primiti parca in 5-7 zile, in functie de raspunsul lor depuneti actele la impozite si taxe pt radiere.

2. Fiind vorba de o motocicleta din 1979, ei stiu sigur ca acel motor nu mai exsista, tatal fiind si decedat, puteti face o Declaratie pe propria raspundere prin care relatati decesul tatalui si neexistenta motorului, in care solicitati scoaterea de la impozit cu data cererii. Daca gasiti in actele tatalui vreun document referitor la instrainare v-ar ajuta mult. Daca nu gasiti intelegere la functionar, mergeti la un sef de serviciu. Plus ca puteti mentiona ca in urma cu 4 ani cand ati solicitat sa faceti succesiunea dupa tatal dvs, trebuiau sa vada ca dansul mai detinea inca un rol cu acel motor, deci si o neglijenta in serviciu.

In cazul radierilor, in baza Declaratiei pe propria raspundere sau scos zeci de masini de la impozit pe motiv ca le-au dus la Remat(fier vechi) si nu le mai posed, se facea un simplu referat , nici macar nu se verficau la politie daca au fost scoase din circulatie si se radiau. Incercati si cu o Declaratie notariala, fiind foarte veche trebuie sa reusiti. Bafta!
Multumesc pentru raspuns. Cei de la impozite nu au absolut nicio data de identificare a motocicletei, doar ca este o Mobra. Mi-au spus de declaratie, dar eu nu inteleg de ce tb eu sa platesc acum impozitul restant din cauza "neglijentei/greselii lor". Daca stiam de acum 4 ani...macar stiam pt ce platesc sau si mai simplu incercam sa o radiez de atunci. Au facut o greseala acum 4 ani dar au insistat in greseli, nu au descoperit dupa 1 an, nici dupa 2....au asteptat sa se stranga cat mai multe penalizari. Nu am gasit in casa niciun document sau vreo dovada ca motocicleta aceea exista sau ca a fost vanduta, stricata, furata, casata, etc. De ce sa platesc eu?
De fapt vreau sa stiu daca legal sunt obligata sa platesc sau pot sa-i las sa se spele pe cap cu somatia...
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
ContSters280284, utilizator
Stiti de ce nu a mai raspuns nimeni la aceast topic, pt ca in afara celor doua situatii prezentate mai sus, nu cred sa existe altceva de facut, dar probabil nu ati acordat timpul necesar sa intelegeti cele scrise pt a radia moto de la impozit.

In calitate de mostenitoare a defunctului sunteti obligata sa platiti, prin succesiune, mosteniti atat activele decedatului, cat si pasivele, datoriile. O data emisa somatia, se vor urma procedurile de executare silita. Punctul 2 ar trebui sa il urmati dvs. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac sa nu mai platesc impozit pe motocicleta? CirsteaMirona CirsteaMirona Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o si nu stiu cum sa rezolv problema, daca ma poate ajuta cineva va rog. Tatal meu a detinut o ... (vezi toată discuția)
Impozit primarie londonezul londonezul buna ziua, ma numesc vasile si am o problema legata de primaria orasului natal: la primarie este inregistrata o motocicleta pe numele tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Impozit auto si somatie de la finante pentru o persoana decedata duta_elenarodica duta_elenarodica BUNA ZIUA. AM SI EU O PROBLEMA FARA LOGICA SI AS DORII DACA MA POATE AJUTA CINEVA SA GASESC O REZOLVARE. ANUL ACESTA LA ADRESA MEA A VENIT O ... (vezi toată discuția)