avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Impozit auto si somatie de la Finante pentru o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Impozit auto si somatie de la Finante pentru o persoana decedata

BUNA ZIUA. AM SI EU O PROBLEMA FARA LOGICA SI AS DORII DACA MA POATE AJUTA CINEVA SA GASESC O REZOLVARE. ANUL ACESTA LA ADRESA MEA A VENIT O INSTIINTARE,SOMATIE DE PLATA PE NUMELE TATALUI MEU PRECUM CA ARE DE ACHITAT IMPOZIT AUTO LA O MOTOCICLETA RESTANTA DIN 2002 PANA ACUM. TATAL MEU A DECEDAT DIN ANUL 1998, SI NICI NU A AVUT NICIODATA NICI PERMIS AUTO, NICI MASINA NICI MOTOCICLETA. DE LA FINANTE NI S-A SPUS CA DE LA POLITIE LI S-AU TRIMIS SI LOR ACESTE DATE. LA POLITIE AM INAINTAT DOSARUL CU CERTIFICATUL DE DECES SI NI S-A DAT RASPUNS CA AR FII FOST MOTOCICLETA PE NUMELE TATALUI MEU ,ACELASI CNP, DAR ADRESA E CU TOTUL ALTA SI CA AR FII RADIATA IN 2007 . CUM PUTEA S AFIE RADIATA DE O PERSOANA DECEDATA? APOI CU ACEST RASPUNS NE-AM INTORS DIN NOU LA FINANTE SI NI S-A SPUS SA DECLARAM CA AM DAT MASINA LA FIER VECHI SI SA ACHITAM SUMA RESPECTIVA CA E MAI BINE,SI CU DOVADA PLATII SE VA STERGE DIN BAZA DE DATE. E NORMAL ASA CEVA? CUM E POSIBIL SA ACHIT CEVA CE NU AM AVUT SI SA-MI IAU RASPUNDEREA ASTA? CA DACA NU ACHITAM NE V-A VENII IN FIECARE AN SOMATIE.
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 16:05, 19 Aprilie 2012
Poate n-ar strica sa va adresati cu o plangere la directia impozite si taxe locale, asta ca punct de plecare. Expuneti-le situatia foarte detaliat si insotita de documentele . In plus, ma gandesc ca s-au mai prescris din 2002...ce au facut timp de 10 ani?
PEI CEI DE LA IMPOZITE SI TAXE NE-AU DAT RASPUNSUL ASTA, M-AM EXPRIMAT GRESIT FINANTE. SI LI S-A PUS SI INTREBAREA ASTA CA TIMP DE 10 ANI DE CE N-A VENIT NIMIK, SI S-A DAT DIN UMERI . DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL CE SE POATE INTAMPLA IN CAZ DE NEPLATA? VA MULTUMESC
n-as putea sa va dau un raspuns exact la intrebare, dar i-as ASALTA cu plangeri. In functie de raspunsul primit, as initia apoi o actiune in justitie (in care, probabil ca ar fi 2 parati: DITL si politia).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pt mijloc de transport-persoana decedata ContSters280284 ContSters280284 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce pot face in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 4 ani. In primele luni dupa deces am dezbatut succesiunea in urma ... (vezi toată discuția)
Scoatere auto de la impozit shadownike shadownike Am avut o masina Skoda 100S pe care am cumparat-o undeva prin 1992 ,am inceput sa fac actele sa o inscriu la finante sa fiu in regula cu impozitul,vechiul ... (vezi toată discuția)
Intrebare - radiere masina de la fisc lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : tatal meu a avut in proprietate un autoturism pe care l-a vandut cu acte de mana in anul ... (vezi toată discuția)