avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere auto de la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere auto de la impozit

Am avut o masina Skoda 100S pe care am cumparat-o undeva prin 1992 ,am inceput sa fac actele sa o inscriu la finante sa fiu in regula cu impozitul,vechiul proprietar nu mai avea talonul ca la pierdut,am circulat putin timp cu ea pe baza unei dovezi,dar nici eu n-am continuat mai departe cu finalizarea actelor,ca la randul meu in 1994 cred am vandut-o la un pret de nimic lasand actele in masina pentru a ne intalni urmatoarele zile sa facem contract de vanzare-cumparare.De atunci nu l-am mai vazut si am aflat acum in 2018 eu inca platesc impozit pe ea.Cum scap de acesta masina cand nu mai stiu absolut nimic nici numele caruia i-am dat-o?Acum stiu cat de tanar si de prost am putut sa fiu,a fost o harababura totala cu actele, acum cred ca nici nu am circulat regulamentar cu ea !
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: shadownike , utilizator 23:31, 30 August 2018
Din 2008 pana in prezent nu ati constatat ca impunerea anuala catre buget contine si impozit auto?
Initial interesati-va la politie la serviciul evidenta auto care este statutul vehiculului daca se mai afla in evidenta vehiculelor aflate in circulatie sau a fost radiata
Chiar daca nu detineti documentele auto,se poate face verificarea in baza numarului de circulatie
Problema este ca dupa aceea am mai avut pana in prezent pe rand 2 masini cu acte in regula si plateam anual impozit impreuna cu casa si nu am realizat ca exista o a 2-a masina pana n.am fost intrebat in data de 30.03.2018 cand am platit impozitul per total la primarie.Cea mai grava problema este ca nu mai stiu nici numarul masinii, iar persoana careia am dat masina(Skoda S100) poate nici nu mai traieste plus ca numai tatal meu il cunostea dar a decedat acum 14 ani.Nu vad o iesire din aceasta stupida situatie.Ce afost mai interesant la momentul respectiv in 199...n-a existat nici macar un talon pentru ca era deja pierdut de vechiul proprietar,iar eu ca un bun cetatean m-am dus la primarie sa o inscriu (nu stiu cum am reusit) sa platesc impozit pe ea si sa incep sa fac restul actelor (ceea ce oricum nu s-a mai intamplat) ,unde se pare ca platesc pana in prezent.Are cineva vreo idee???pt ca aici nimeni din oras si pe care cunosc dau din umeri.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
shadownike, utilizator
Cum ai rezolvat pana la urma?
Eu sunt cam in aceeasi situatie si am fost sfatuit de la administratia financiara de care apartin sa fac o declaratie pe propria raspundere la notar si cu ea se poate scoate din evidente......., numai ca masina cu pricina a fost inregistrata la o alta primarie (era alt domociliu cu 20 ani in urma) si aia nici nu vor sa primeasca ......
Am fost nevoit sa platesc impozitul pana la zi si tot nu vor.....
Nu am rezolvat nimic deocamdata.Singura varianta viabila care mi s-a spus a fost, sa merg sa fac un document precum am spatiu unde sa tin masina si o declaratie pe propria raspundere ca nu este in circulatie. Dar si pentru asta trebuie sa merg la primarie si probabil sa rog pe cineva sa-mi faca o copie dupa cartea masinii, caci habar n-am ce numar de inmatriculare a avut si toate astea probabil anul viitor cand mai trec prin tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din circulatie unei autoturism fãră acte Bordas Anisoara Bordas Anisoara Cum pot scoate (radia) o mașină Dacia 1300 anul 1989 din circulatie care a fost vîndut în 2007 cu toate actele.Masina este pe numele soțului meu.Avem doar ... (vezi toată discuția)