avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire suma de bani
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire suma de bani

in perioada Dec 2001-Aug 2012 sotia a fost angajata cu conventie la As de prop. ca ingrijitor, In acea perioada eu detineam functia de administrator iar ultimile doua luni pe cea de presedinte.In urma schimbari mele din fuctie, vicepresedintel a considerat ca aceasta suma sa fie recuperat pe baza unui tabel de semnaturi ale locatarior in care se cerea acestora declarati, daca a fost vazuta facand curatenie.Curatenie s-a facut de catre alta persoana care a fost platita avand martori.S-a convocat o sedinta extraordinara in care s-a hotarat plata sumei de 3000 lei.Aceasta suma nu a fost pe placul vicelui si inpreuna cu comitetul executiv au hotarat o suma de 4200 lei .Mi sa inmanat un proces verbal in care se spune ca in adunarea generala sa stabilit aceasta suma.A fost depusa o plangere la politie si ulterior retrasade catre As. Am hotarat sa stingem acest conflict pe cale amiabila dar mi-sa impus sa scriu un angajament in care sa recunosc ca s-a incasat bani in mod ilegal. Legea 230 spune ca daca s-a adus un prejudiciu As. acesta va fi stabilit de catre organele in drept si recupererea se va face in urma unei hotarari judecatoresti. In tot acest timp am fost denigrat in fata locatarilor, amenintat ca va face reclamatii si la alte institutii creidu_mi o stare de tema. In opinia aceasta seamana cu un santaj In scopul obtineri banilor. prin incitarea locatarilor de a lua hotarari pe baza unor fapete descrise cu rea intentie.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:09, 26 Iunie 2014
Din informatiile oferite de dvs. reiese ca totusi sotia a incasat suma respectiva, desi nu a indeplinit atributiile de ingrijitor, intrucat o alta persoana s-a ocupat de curatenie.
Cu toate acestea, dvs. doriti sa le faceti o plangere penala pentru amenintare (starea de teaa la care va referiti)?
Buna seara si va multumesc pentru promtitudine. De curatenie s-a ocupat o alta persoana care a primit bani pentru serviciul facut. Contractul a fost semnat de catre presedinte in functie la acea vreme stiind de aceasta situatie. La sedinta extraordinara s-a convenit ca eu sa platesc suma de 3000 lei . Vicepresedintele nu a fost de acord si inpreuna cu comitetul executiv mi-au impus suma de 4300 lei ca si cum aceasta s-a hotarat in sedinta extraordinara, Pentru plata acestei sume mi-au dat un proces verbal cu semnaturile comitetului executiv. Pentru a schimba suma nu ar fi fost necesara o noua sedinta ? Poate Comitetul executiv sa ia decizii peste adunarea generala?
Pentru a lamuri mai in detaliu lucrurile ma pot adresa unui birou de mediere si dupa aceea daca situatia imi este favorabila pot depune o plagere la procuratura ?
Nu cred ca problema dvs e cum s-a stabilit suma respectiva. Ea putea fi stabilita si inafara adunarii generale.

Puteti sa va adresati si unui birou de mediere si sa depuneti si o plangere penala. Insa sunteti constienti ca ati savarsit o fapta penala, pentru care codul penal prevede o pedeapsa de la 1 la 15 ani ?
@motanila

Dv. v-ati aflat intr-o situatie complet ilegala. Sotia a semnat un contract (conventie civila), a incasat banii, dar curatenie a facut alcineva. De ce nu i-a fost facut contract acelei persoane?
Faptul ca aveti martori ca acea persoana a incasat banii este nerelevant pentru ilegalitatea comisa. Ea nu a semnat nicaieri, asa-i?

Pe de alta parte perioada de care ne vorbiti este foarte veche si foarte mare si se pune problema ca atat proprietarii, cat si actualul comitet aflasera de aceasta situatie si au tacut in toata aceasta perioada, au acceptat-o.
S-au trezit acum, dupa 2 ani de la incheierea acelei situatii ca vor banii inapoi? Ei nu poarta nicio raspundere pentru ca au acceptat o ilegalitate? Ba da, au aceasta raspundere si e o dovada de rea-credinta ca acum s-au trezit sa fie morali si legali.
Asta din ceea ce ne povestiti dv.
Intrebarea este daca in acea perioada cineva a semnalat situatia, daca a reclamat-o si daca nu s-a rezolvat pentru ca presedinte de asociatie era alta persoana?

Nu semnati niciun document si nu dati niciun ban inapoi atata timp cat nu au existat reclamatii, cat aveti dovezi ca lucrurile s-au petrecut asa cum spuneti dv., cat curatenie s-a facut si cineva a fost platit pentru asta.
Incercati sa va adunati argumente ca sa combateti o eventuala plangere a comitetului executiv actual.
Inca o data o spun, daca lucrurile stau asa cum ni le infatisati.

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - curatenia in bloc Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel M-am mutat de curand la un bloc de locuinte ANL in Salaj. Cum e si normal, s-a discutat despre modul de intretinere a curateniei pe casa scarii. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Delapidare de bani din asociatie de catre administrator wasi1 wasi1 Buna ziua.A preluat de curad presidentia asociatiei de proprietari unde locuiesc si am aflat de la vechea conducere ca administratorul a delapidat fondul de ... (vezi toată discuția)
Calcularea salariului femeie de serviciu Damiana64 Damiana64 O data/săptămână, timp de o ora, femeia de serviciu a unei scări de bloc(Asociatie de prorietari),face curatenie. Cum se calculează salariul ei?? ... (vezi toată discuția)