avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delapidare de bani din asociatie de catre administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delapidare de bani din asociatie de catre administrator

Buna ziua.A preluat de curad presidentia asociatiei de proprietari unde locuiesc si am aflat de la vechea conducere ca administratorul a delapidat fondul de administratie(cheltuieli)neplatind facturile restante la salubritate din anul 2013 pana in decembrie 2015.Administratorul a decedat in august 2015,iar asociatia de proprietari sa trezit cu o hotarare judecatoreasca cu suma restanta fata de firma de salubritate +cheltuielile de judecata.Majoritatea proprietarilor au chitantele cu plata intretinerii pe acesti ani ,respectiv 2013-2014-2015.Ce sfaturi imi puteti da in acesta situatie.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:34, 11 Ianuarie 2017
Vechea conducere nu a verificat platile pe care administratorul trebuia sa le faca?

Atributia principala a persoanelor aflate in conducerea asociatiei este cel de a verifica daca au fost achitate facturile catre furnizori. Presedintele si cenzorul ce au pazit?

Conducerea actuala se poate indrepta impotriva fostilor membri din CEx si a mostenitorilor administratorului ptr recuperarea banilor.
Avand in vedere perioada 2013 pana in decembrie 2015.,cand precizati ca a s-a evidentiat ca administratorul de imobil eset responsabil de neaplata facturi catre furnizori/prestatori de servicii si de sustragerea unor sume de bani,in egala masura sunt raspunzatori si reprezentantii asociatiei dv de proprietari care aveau obligatia legala sa verifice lunar activitatea si documentele administartorului de imobil
Acum daca ex administratorul de imobil a parasit aceasta lume,Dumnezeu sa il odihneasca ca oricum toti locatarii au grija sa nu ii lipseasca acatistele si blestemele....
Prejudiciul poate fi recuperat de la reprezentantii asociatiei in functie in perioada cat a fost creat prejudiciul,respectiv presedintem,cenzor,comitet executiv care llunar aveau obligatia sa verifice si sa vizeze pentru legalitate documentele acestuia
Cei din conducere adica(C.Ex,presedinte,cenzori) nu au verificat plata facturiilor probleme este ca sotia administratorului defunct nu a vrut sa dea noii conduceri nici un act,cum putem inainta in instanta ,daca nu avem dovada de certificat de inregistrare ca asociatie de proprietari fiind la ea.Am icercat sa le recuperam si cu organele de politie dar ei nici nu ne-au bagat in seama .Si inca o intrebare,Asocociatia de proprietari este obligata sa plateasca inca o data suma datorata+cheltuielile de judecata furnizorului/prestatorului(proprietarii avand dovada platii prin chitantele lunare de intretinere) si apoi sa isi recupereze suma de la mostenitorii defunctului,C.Ex,presedinte,cenzori?O seara placuta.
Nu platiti inca o data, ci platiti prima data pentru ca asociatia a fost chemata in instanta tocmai pentru ca nu a platit facturile.
Banii dv. s-au oprit in buzunarul administratorului.

Deci sunteti obligati sa platiti facturile restante si cheltuielile de judecata ca sa ajungeti cu platile la zi si sa puteti continua colaborarea cu firma de salubritate, iar pentru banii furati de administrator va descurcati cu familia dumnealui.
Trebuie sa va angajati un avocat care sa va asiste deoarece ar trebui sa faceti o plangere penala pentru delapidare.

Firma a prestat serviciul si trebuie platita. Daca intarziati cu plata veti plati penalitati pana la achitarea integrala a sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata de doua ori pentru acelasi serviciu? miha16 miha16 Buna ziua, in decembrie anul trecut (2015) am hotarat, noi cei din asociatia de locatari a blocului sa schimbam administratorul datorita faptului ca scara a ... (vezi toată discuția)
Pierderile pe bloc se impart in mod egal? razvan2004444444444 razvan2004444444444 Buna ziua. Avem o problema la asociatia de proprietari: fostul administrator a decedat si ne-a lasat cu factura de la salubritate restanta pe 1,5 ani( martie ... (vezi toată discuția)
Delapidare Fireball Fireball Buna seara, Cum ar trebui actionat in instanta un fost administrator al unei asociatii de proprietari?:penal sau in instanta civila pt. o suma considerabila ... (vezi toată discuția)