avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum circul cu aceleasi numere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum circul cu aceleasi numere?

Salut! treaba sta cam asa: vreau sa cumpar o masina si datorita taxei de mediu vreau sa circul cu aceleasi numere, masina ramanand pe numele propietarului. m-am inteles cu omul, este de acord sa se circule pe numele lui, problema este urmatoarea: imi este frica dupa semnarea actului de vanzare-cumparare sa nu mi-o radieze si sa ma trezesc ca ma opreste politia ca circul cu o masina neinmatriculata. m-am gandit la o solutie: sa-i cer fiscalul si sa o trec pe numele meu la impozit iar intr-o nota in contractul de vanzare-cumparare sa trec urmatoarele: "In cazul in care numitul... propietar al autovehiculului.... cu seria.... nr de inmatriculare.... cere radierea din circulatie la politie a autovehiculului.... cu seria... nr de inmatriculare.... acesta se obliga sa plateasca taxa de mediu in functie de costul acesteia ca autovehiculul sa poate fi inmatriculat de catre cumparator". sunt la curent cu amenda de 50 de lei care mi-o pot lua ca nu am inscris-o in termen de 30 de zile. este buna varianta ca sa pot sa ocolesc taxa?
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 12:34, 8 Iulie 2014
Contract de inchiriere incheiat la notar cu prorietarul pe 20-30 ani cu 1 leu chirie anuala si achitati tot ce tine de vehicul pe perioada contractata plus impozitul anual pentru suma de 1leu
Contract de comodat se numeste, se poate face pe perioada nedeterminata si toate obligatiile/drepturile cu privire la masina va apartin in totalitate. Proprietar in acte ramane insa vechiul proprietar (care nu o poate radia pentru ca nu a vandut-o ci a dat-o doar in folosinta, gratuit).

Sunt in aceeasi situatie, folosesc o masina cu un contract de comodat (pana la anu cand depaseste 14 ani si cota de reducere a timbrului de mediu este mai mare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere vehicul tankolevente tankolevente Buna ziua se poate radia masina fara actele necesare,gen talon si certificat de inmatriculare?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contract vanzare sau contract de comodat? lupulescuvictor lupulescuvictor Buna seara! Vreau sa imi cumpar o masina (dacia) inmatriculata in romania. Problema este ca nu pot sa o trec pe numele meu pt ca trebuie sa platesc taxa de ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)