avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... fidejusor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

fidejusor

poate fi fidejusor o persoana fara venituri?
mentionez ca acest fidejusor a fost solicitat de catre banca si este in persoana sotiei care nu realizeaza venituri si nu detine proprietati decat cele comune(apartament).
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: trikitriki , utilizator 14:17, 25 Iunie 2014
Potrivit art.2285 fidejusorul trebuie sa aiba suficiente proprietati pentru a putea garanta personal un debitor. Pe de alta parte, daca creditorul cere in mod expres o persoana ca fidejusor nu mai este tinut de aceasta obligatie.
Tind sa cred ca motivul pentru care banca o accepta si ii solicita o garantie personala (in prima faza) ca fidejusor (pe sotie) este tocmai faptul ca este coproprietara asupra imobilelor pe care banca va institui o ipoteca.
Fidejusorul trebuie sa indeplineasca anumite conditii speciale de solvabilitate si de domiciliu.
Daca exista bunuri comune inseamna ca exista bunuri...
Doar daca exista probleme va fi executtat...
fidejusiunea nu-i decat o garantie..accesorie creditului
creditorul isi poate exercita drepturile cum vrea
multumesc frumos!
Mai vreau sa adaug si faptul ca pe imobilele din proprietate nu s-a pus nici o ipoteca. Creditul este de nevoi personale si nu s-a constituit nici o garantie, nici macar atunci cand eu am cerut ca veniturile mele sa fie primite in cont la aceasta banca. Sotia nu indeplineste in nici un fel conditii de solvabilitate, nu realizeaza venituri si nu detine propritati decat cea comuna.
Inca o data multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare scadenta anticipata CristinaMunteanu83 CristinaMunteanu83 Buna ziua, In 2008 am accesat un credit PF de nevoi personale cu garantie ipotecara in CHF de la banca X. Din luna februarie a.c. nu am mai achitat din ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)